Eten & Drinken

Een eigen BBQ bouw je zo!

Tom van Pinxteren1952 views
Zelf BBQ maken

Als man is je BBQ zelf maken natuurlijk wel het ultieme. Het vlees buiten bereiden is meestal al een aangelegenheid die door de man wordt geleid. De geur en smaak van het vlees is net even lekkerder dan wanneer je het op het fornuis klaarmaakt. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je zelf een stenen BBQ kan maken.

Zelf een stenen BBQ maken

Zelf een barbecue maken kan gewoon van bakstenen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor stenen met gaten van binnen. Deze kunnen namelijk beter tegen de hitte. Naast de stenen is er cement nodig, een troffel, een plakspaan, een waterpas en een rooster. Het BBQ-rooster kan je zo bij tal van bedrijven bestellen of laten maken. Zorg er ook voor dat je in de tuin de beschikking hebt over een mooi egaal stuk grond, om zelf de BBQ op te bouwen. Het begint met het uitmeten. Het rooster leg je op de grond en de onderste rij bakstenen leg je op 15 mm afstand eromheen. Dan kan het metselen beginnen. In de video wordt het uitgebreid uitgelegd.

Zelf een barbecue maken van RVS

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wel een eigen grill wil maken, maar je hebt geen zin in een grote stenen constructie in je tuin. Dan is een olievat een oplossing. Van een vat kan je relatief simpel je BBQ zelf maken. Er zit even werk in maar uiteindelijk heb je wel een makkelijker verplaatsbare grill dan de stenen variant. In de link staat een video waar je globale uitleg vindt en een verwijzing naar uitgebreide instructies.

https://www.rtlxl.nl/programma/eigen-huis-tuin/1b97a494-bf3c-4f41-9003-12130c643840

Zelf barbecue maken

Voor de mannen die liever gewoon grillen en niks met het zelf bouwen van een BBQ hebben. Er zijn genoeg mooie betaalbare opties verkrijgbaar. Lees hier over de trends van deze zomer. Als je wel je eigen BBQ gaat maken: veel succes!

Leave a Response