AutomotiveFeaturedNieuws

Auto importeren uit Duitsland, hoe werkt dat?

Danny Bijl1459 views
Auto importeren Duitsland

Grote kans dat je er weleens over nagedacht hebt om een auto uit het buitenland te importeren. Zeker uit Duitsland worden veel auto’s geïmporteerd. Toch is er altijd wel iemand die horrorverhalen kan vertellen over onverwachts hoge kosten en slechte garantie. Een auto importeren uit Duitsland, is dat nou slim of niet? Tijd om de feiten eens op een rijtje te zetten.

Auto importeren Duitsland

Kosten van het importeren

Bij sommige mensen gaan bij het horen van de woorden ‘ auto importeren Duitsland ‘ direct de alarmbellen af. De autoprijzen liggen in Duitsland een stuk lager dan in Nederland, maar je moet wel importkosten betalen. Daardoor wordt de auto opeens een stuk prijziger dan op het eerste gezicht lijkt. Daarbij komt er nog een hele hoop papierwerk bij om de auto op de Nederlandse wegen te mogen laten rijden. Dit is voor sommigen al genoeg reden om niet te beginnen aan het importeren.

Papierwerk

Maar wat komt er nu eigenlijk echt kijken bij het importeren van een auto? Eerlijk gezegd valt het bij het importeren vanuit Duitsland nog best mee. Vaak is het mogelijk om de auto daar aan te kopen en zelf terug naar Nederland te rijden. Je hebt hier wel een eendagskenteken voor nodig, dat je van tevoren kunt aanvragen bij de RDW. Voordat je officieel in Nederland de weg op mag, moet de auto gekeurd worden. Rij daarom vanuit Duitsland rechtstreeks naar een RDW-keuringsstation. Zo voorkom je problemen. Nadat je auto is goedgekeurd kan je ook kentekenplaten gaan aanvragen.

Papierwerk auto importeren

Belastingvoordeel

Een onderdeel waar winst op valt te behalen is de BPM die je betaalt voor je auto. Hiermee wordt de belasting bedoeld die je betaalt voor een nieuwe auto. Bij het importeren van een auto kan een groot deel van deze BPM afgeschreven worden. Dit kan enorm in de kosten schelen, tot zelfs wel dertig procent van de belasting die je voor een vergelijkbare in Nederland gekochte auto zou betalen. BPM-aangifte kun je doen bij het RDW-keuringsstation waar je de auto laat keuren. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is het aanvragen van een autoverzekering.

Sprechen Sie Deutsch?

Zo bezien blijkt het met al dat papierwerk nog wel mee te vallen. En dan is het ook nog eens zo dat het aanbod in Duitsland veel groter is dan in Nederland. Zeker als je op zoek bent naar een bijzonder model is de Duitse markt daarom een goede optie. Durf je dit zelf niet aan, omdat je Duits bijvoorbeeld niet zo goed is, of omdat je weinig verstand hebt van auto’s? Dan kun je er ook voor kiezen de import uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Aan de slag!

Al met al blijkt het importeren van een auto vanuit Duitsland nogal wat voordelen te hebben. Was je niet overtuigd, maar word je na het lezen van dit artikel toch enthousiast? Dan wensen we je veel plezier en succes met je zoektocht over de grens naar jouw droomauto!

Leave a Response