FeaturedGadgetsNieuws

Duurzaam huis met de nieuwste technieken

Danny Bijl1708 views
Zonnepanelen

Mannen zijn over het algemeen groot fan van de nieuwste gadgets en technieken. Ook in en om het huis valt er altijd het één en ander te verbeteren met de nieuwste technieken. Het verduurzamen van je woning is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens goed voor een lagere energierekening. Welke twee technieken zijn interessant voor een duurzaam huis? Lees het hier.

Zonnepanelen

Een techniek die al langer bestaat, maar alles behalve stil heeft gestaan, is de techniek van de zonnepanelen. De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren flink gedaald, terwijl de techniek juist sterk is verbeterd. Dit maakt het tegenwoordig interessant om te investeren in zonnepanelen. Met zonnepanelen anno nu heb je te maken met een terugverdientijd van 7 tot 9 jaar. Interessant genoeg om het te overwegen.

Windturbines

Een andere optie voor groene stroom is een windturbine. Het is mogelijk een windturbine op de nok van het dak te plaatsen. Als je naast groene stroom ook een aanbouw overweegt, is het raadzaam om de windturbine in het concept mee te nemen. Door de windturbine in het concept  mee te nemen, voorkom je een verminderd aanzicht van je woning. De prijzen voor een aanbouw lopen uiteen. Kies je voor maatwerk of voldoet een prefab model aan je wensen? Een prefab aanbouw kost gemiddeld € 18.000 terwijl je bij maatwerk kan rekenen op gemiddeld € 21.000. De stijl van de afwerking van je aanbouw is erg bepalend voor de totaalprijs. Ga altijd na of een dergelijke windturbine of ‘Ridge Blade’ bij de stijl van je aanbouw past. Een Ridge Blade laten installeren kost gemiddeld € 9000. Bij een klassieke stijl is een moderne windturbine niet bepaald een lust voor het oog en dan had je het geld misschien toch beter kunnen besteden.

Ridgeblade

De techniek en prijzen van duurzame energiegeneratoren, zoals zonnepanelen en windturbines, zijn aantrekkelijk genoeg om het investeren hierin interessant te maken. Profiteer dit jaar nog van een lagere energierekening door het installeren van zonnepanelen of een Ridge Blade windturbine.

Leave a Response