WonenLifestyle

De favoriete plek van een man: de mannenzolder

Redactie MannenNieuws1160 views
mannenzolder

Hoe heb jij jouw mannenzolder ingericht? Voldoet jouw mancave inmiddels aan je verwachtingen, en die van je vrienden? Mocht jij één van de weinige mannen zijn die niet weten waar we het over hebben: erg jammer, maar het is nog niet te laat. Ook jij kan een begin maken met het claimen en inrichten van jouw eigen plek in huis, waar alleen mannendingen worden gedaan. We geven je graag een aantal tips bij de inrichting.

De zolder: een ideale mancave

Meerdere plekken in huis zijn geschikt om in gebruik te nemen als mannenruimte, maar de zolder is wel de beste keuze. De zolder ligt ver van de woonkamer, wat prettig is voor zowel jou en je vrienden, als voor je medebewoners. Vaak is de zolder ook een afgescheiden ruimte, waar niemand komt die er niets te zoeken heeft. Een slaapkamer ligt daarentegen erg dicht bij de rest van de bewoonde wereld in huis. Is de beschikbare ruimte op zolder wat aan de krappe kant, overweeg dan een dakkapel offerte aan te vragen. Je zal versteld staan wat zo’n uitbouw met jouw mancave doet!

Tips voor de inrichting

Uiteraard hang je een groot scherm aan de muur, waarop je je favoriete films kijkt en games speelt. Is de muur beschadigd door een huisgenoot (of door jezelf) of straalt hij erg wit, geef hem dan een stoere kleur. Als je dan toch bezig bent kan je meteen ook het plafond witten. Extra tip: doe een aantal andere klusjes in huis, daar scoor je punten mee die je nog hard nodig zult hebben!

Nog meer inrichting en slimmigheden

Natuurlijk plaats je een bank om op te chillen, mannentijdschriften te lezen, te gamen, bier te drinken en chips te eten. Een koelkast ter plaatse scheelt geloop, en bemoeizuchtige opmerkingen van huisgenoten. Verder zorg je voor een muziekinstallatie van goede kwaliteit. Om wat tegenwicht te bieden aan al dat relaxen en geluier schaf je halters aan. Heb je er plek voor, zet dan ook een buikspierbank neer. Jouw mannenzolder heeft dan toch iets weg van een fitnessruimte.\

Onderhandelen

Ondanks de credits die je krijgt voor de klusjes in huis, zal jouw mancave voor wat spanning zorgen. Wil jouw vriendin ook een ruimte voor zichzelf, ga daar dan niet tegen in maar help haar. Hoe groter immers de kans dat jij en je vrienden nog lang kunnen genieten van jouw eigen mancave.

Leave a Response