Automotive

De nieuwe Renault Espace is een stijlvolle SUV

Redactie MannenNieuws225 views
De nieuwe Renault Espace is een stijlvolle SUV

Het was verrassend nieuws toen Renault begin 2023 aankondigde dat er een nieuwe Espace aan zat te komen. Waarom is het nieuws over de zesde generatie Espace zo verrassend? Simpelweg omdat de traditionele MPV bijna uitgestorven is. Maar er is nog steeds vraag naar auto’s met zes of zeven zitplaatsen, vooral voor samengestelde gezinnen. Deze keer is het dan ook geen gewone MPV, maar een verlengde versie van de Austral, een krachtige SUV. Hij is 21 centimeter langer dan de Austral, maar 14 centimeter korter dan zijn eigen voorganger. Want ja, als je als merk de uitvinder van dit genre bent en al bijna veertig jaar een sterke naam hebt opgebouwd met je MPV’s, dan is het logisch en gerechtvaardigd om de naam Espace te behouden.

Aandrijving even wennen

De aandrijving van de nieuwe Renault Espace zal even wennen zijn voor de fans van het model. In tegenstelling tot vroeger, waar je zelfs kon kiezen voor een krachtige V6-motor, is de nieuwe Espace uitgerust met een 1,2-liter driecilinder motor. Deze levert 130 pk en 205 Nm koppel, maar wordt ondersteund door twee elektromotoren. Met een opgegeven brandstofverbruik van 4,6 l/100 km is dit de zuinigste benzine-Espace ooit. De grootste elektromotor telt een vermogen van 70 pk. De kleinere is een starter/generator die goed is voor 25 pk. Het totale systeemvermogen bedraagt 200 pk. Met een accupakket van 2 kWh kan de hybride Espace korte afstanden volledig elektrisch rijden, vooral in de stad.

Bekend interieur

Het interieur van de nieuwe Espace zal sommigen wel bekend voorkomen, aangezien het dashboard identiek is aan dat van de Austral. Je hebt als chauffeur in de wagen een 12,3-inch scherm voor je neus en een staand 12-inch scherm in het midden. Het systeem draait op Google, wat betekent dat je toegang hebt tot diensten zoals Google Maps, Google Assistant en Google Play. De tweede zitrij kan over een afstand van 22 centimeter worden verschoven en het enorme panoramadak zorgt voor veel licht in het interieur. Bovendien biedt de Espace 39 liter opbergruimte. Dankzij de speciale UV-werende coating blijft de hitte buiten, waardoor een rolscherm overbodig is. De Espace wordt standaard geleverd met vijf zitplaatsen, maar een derde zitrij is optioneel. Elke zitrij heeft twee usb-c-aansluitingen en twee leeslampjes. De bagageruimte van de vijfzitter heeft een inhoud van 581 liter, terwijl de zevenzitter 477 liter biedt. Met de derde zitrij in gebruik blijft er nog steeds 179 liter over.

Drie versies

Drie versies

De nieuwe Renault Espace wordt aangeboden in drie verschillende versies: de Techno, de luxe Iconic en het topmodel, de sportieve Esprit Alpine. De instapversie, de Techno, herken je aan de aluminiumlijsten rond de zijruiten en de aluminium dakrails. Bij de andere uitvoeringen zijn deze zwart of donker van kleur. Standaard beschikken alle modellen over 19-inch wielen, een elektrisch bedienbare achterklep en draadloos opladen voor je smartphone. De Esprit Alpine heeft een luxer interieur met blauwe stiksels en alcantara bekleding. In de Iconic tref je echt hout op het dashboard en leren bekleding op de elektrisch verstelbare stoelen. Met het Multi-Sense-menu kun je kiezen uit de modi Eco, Sport, Comfort en persoonlijk, om de gasrespons, het stuurgevoel en het onderstel aan te passen. Renaults vierwielbesturing, 4Control, is standaard op alle modellen, behalve de Techno. De nieuwe Espace is uitgerust met in totaal 32 assistentiesystemen om de bestuurder te ondersteunen.

Ontdek dus de verrassende nieuwe Renault Espace – een moderne evolutie van het iconische MPV-concept! Met zijn verlengde SUV-styling en slimme hybride aandrijving voldoet hij aan de behoeften van moderne gezinnen. Stap in en geniet van het bekende interieur, voorzien van geavanceerde technologieën en ruimte voor het hele gezin.

Leave a Response