Sport

Zo verbeter jij je slag met een driver

Redactie MannenNieuws221 views
Zo verbeter jij je slag met een driver

De driver is misschien wel de club die het meeste uit het oog springt in de golftas. Dankzij zijn lengte en de brede zwarte kop is hij nauwelijks te missen. Het doel van deze club is om de bal zo ver mogelijk te slaan. In tegenstelling tot ijzers en wedges gebruik je een golfdriver wanneer de te overbruggen afstand niet vaststaat.

Desalniettemin is het gebruik van een driver niet eenvoudig. De houding en swing zijn namelijk anders bij het gebruiken van deze club. In dit artikel zullen we veel veelgemaakte fouten bespreken en jou uitleggen hoe je deze het beste kunt verhelpen. Deze kunnen namelijk net het verschil maken tussen een slag die 100 meter ver komt of 200 meter.

Wat is een driver?

Een driver is de grootste club in de golfset en wordt gebruikt om af te slaan op de teebox. Op het eerste oog zou je verwachten dat het slaan met een driver gemakkelijker is dan met andere clubs. Deze club heeft namelijk een groter slagvlak en daarmee meer oppervlakte om de bal te raken. Toch is het slaan met een dergelijke club niet zo eenvoudig als het lijkt.

Om goed te slaan met een driver gaat het voornamelijk om het type shaft en de loft hiervan. Hieronder zullen we je hier meer over vertellen.

Neem de juiste positie aan

Wanneer je met een driver gaat afslaan is het van belang dat je in een wijdere positie gaat staan dan met een reguliere club. Door weider te gaan staan, sta je stabieler en is het makkelijker om in balans te blijven. Zet je voeten voortaan dus verder uit elkaar voor je gaat beginnen met afslaan.

Het grootste verschil tussen een driver en andere clubs zit hem in de positie van de bal. Met een driver moet je de bal namelijk oplijnen met de binnenkant van je linkerhak. 

Hoe raak je de bal?

Hoe raak je de bal

Uiteraard is het enkel goed oplijnen met de bal niet voldoende om te zorgen dat jouw slag vele meters verder komt. Om dit te bewerkstelligen is het van belang dat je de bal op het juiste moment raakt.

Veel golfers maken de fout om de bal te raken wanneer de club nog in een neerwaartse beweging is. Dit zorgt er echter voor dat de bal niet genoeg hoogtemeters kan maken en daardoor een minder grote afstand aflegt. Probeer de bal dus te raken wanneer je verder bent met je slag en je club in een opwaartse beweging is en je zult zien dat je slag verder op de baan terecht komt.

Kies voor de juiste loft

De loft van een club geeft aan onder welke hoek de clubhead staat. Bij een driver loopt dit uiteen van 8 tot 13 graden. Om de bal zo ver mogelijk te slaan is een goede balans tussen de swingsnelheid en de loft essentieel. De snelheid van jouw swing bepaalt met welke loft je het beste kunt spelen. Zo kunnen spelers met een hogere swingsnelheid het beste kiezen voor een lagere loft en vice versa. Bij veel van de hedendaagse drivers is deze loft te verstellen waardoor je dus kunt experimenteren.

Ben je een beginnende golfer? Dan is het waarschijnlijk dat jouw swingsnelheid nog niet hoog genoeg ligt en kun je het beste kiezen voor een hogere loft. Speel je met een te laag loft, dan maak je het jezelf onnodig lastig om ver te slaan.

De club die past bij jouw slag

Wil je zeker weten zijn van de juiste loft? Laat je dan door clubfitten door een professional. Tijdens een fitting wordt je slag geanalyseerd en komt jouw swingsnelheid naar voren. Aan de hand van deze informatie kan bepaald worden wat de ideale loft is voor jouw slag.

Uit deze analyse kan ook naar voren komen dat je het beste met een loft kunt spelen boven de 13 graden. Aangezien drivers een loft hebben die loopt tot 13 graden kun je in dat geval beter kiezen voor een fairwaywood. Deze clubs zijn vergelijkbaar met een driver, alleen hebben deze een loft die wel kan oplopen tot 22 graden. Ze zijn ideaal wanneer je een afstand moet overbruggen die net niet te halen is met een ijzer of een hybride.

We hopen dat je door het lezen van deze blog een beter inzicht hebt gekregen in het gebruik van een driver en dat je nu weet waar je op moet letten. Hou onze tips in gedachte, dan sla jij binnenkort stukken verder met je driver!

Leave a Response