Automotive

De voordelen van een tankpas

Redactie MannenNieuws761 views
Voordelen tankpas

Heb je al ooit van een tankpas gehoord? Na het tanken heb je verschillende betaalmogelijkheden: waaronder met de tankpas. Deze tankpas kan een bedrijf behoorlijk wat kosten besparen. Op websites zoals Travelcard.nl kun je dit soort super handige passen aanschaffen en er direct je voordeel mee doen. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Inzicht en controle over uitgaven

Misschien wel het grootste voordeel van een tankpas is dat je direct zelf kunt bepalen wat voor bedrag medewerkers (of andere belanghebbenden aan wie je deze tankpas meegeeft) aan brandstof uit kunnen geven. Zo kun je bijvoorbeeld een limiet instellen wat ervoor zorgt dat de bestuurders alleen goedkope brandstof kunnen tanken (en dus bijvoorbeeld niet voor het gemak naar een duur tankstation aan de snelweg gaan) of niet meer uit kunnen geven dan het limiet dat jij ingesteld hebt. Op deze manier houd je controle over de uitgaven aan brandstof en kun je zelfs aan het begin van de maand een budget calculeren.

2. BTW terug vorderen

Een andere fijne bijkomstigheid is het feit dat een tankpas ervoor zorgt dat je het maximale bedrag aan btw terug kunt vorderen. De btw die je betaalt kan namelijk alleen teruggevorderd worden wanneer iedereen die erbij betrokken is zichzelf ingeschreven heeft voor deze btw terugvordering. Wanneer je werknemers de brandstof zelf betalen kun je de btw dus helaas niet terugvorderen: individuen komen natuurlijk niet in aanmerking voor de terugvordering. Laat je daarentegen de tankpas op naam van het bedrijf gebruiken (en ben je ingeschreven als bedrijf voor deze btw terugvordering) dan krijg je de betaalde btw gewoon terug!

3. Speciale prijzen voor de tankpas

Tankpas voordelen

Veel tankstations hanteren speciale prijzen voor de brandstof voor de gebruikers van een tankpas. Zo zorg je er ten eerste voor dat je medewerkers altijd bij specifiek geselecteerde tankstations tanken (waarschijnlijk die met de laagste prijzen en/of de hoogste kwaliteit) én dat je ook nog eens een mooie korting mee kunt pakken. Dubbel zoveel voordeel!

4. Altijd geïnformeerd

Zeker nu het thema duurzaam ondernemen zo hoog in het vaandel staat, is het belangrijk om te weten wat je medewerkers doen. Een tankpas geeft je de mogelijkheid om continu geïnformeerd te blijven over zaken zoals bijvoorbeeld wie de brandstof gekocht heeft en waar deze gekocht is. Je vindt al deze informatie gemakkelijk terug op de factuur van het bedrijf waar je de tankpas aangeschaft hebt.

Toch net wat handiger dan het bewaren en behandelen van losse bonnetjes!

Leave a Response