Gadgets

Smartphones met een gebogen rand

Redactie MannenNieuws1 comment2143 views
samsung galaxy s7 edge

Nee, niet de kleine telefoontjes zijn op dit moment hot en ook de telefoons met een uitklapschermpje zijn niet in. Het zijn de gebogen smartphones die op dit moment helemaal trendy zijn sinds de komst van de Samsung Galaxy S6 Edge en LG G Flex 2. Na de koplopers Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge+ van vorig jaar is Samsung met een nieuwe uitgave gekomen: de S7 Edge. Een nieuwe high-end smartphone met gebogen schermranden.

Het futuristische element

Gebogen schermranden transformeren elke moderne smartphone tot een futuristisch design object. De smartphone is door zijn gebogen schermranden een in het oog springend verschijnsel. Je staat met zo’n mobiel garant voor een hoop vragen, opmerkingen en nieuwsgierige blikken.

Betere ervaring

Een telefoon kan op diverse manieren gekromd worden. De smartphone kan via de lange kant of via de korte kant gebogen randen krijgen. Wanneer de smartphone via de lange kant gebogen randen heeft, ligt de microfoon dichter bij de mond. Dit zorgt voor een betere belervaring. Met deze uitvinding brengen we onze futuristisch ontworpen telefoons eigenlijk weer terug naar de oorsprong. De oude telefoons van onze opa’s en oma’s waren ook gebogen om de geluidskwaliteit en gesprekskwaliteit te verbeteren.

Indien de smartphone via de korte kant gebogen is, zorgt dat ervoor dat de telefoon lekkerder in de hand ligt. Je hebt als smartphone gebruiker meer grip. Dit biedt zekerheid, want je laat hierdoor niet zo snel de telefoon uit je handen vallen.

Geen last van pottenkijkers

Hoewel je veel aandacht trekt met zo’n smartphone, biedt een telefoon met gebogen randen veel meer privacy dan de gebruikelijke telefoon. Uiteraard is de mate van privacy afhankelijk van de manier waarop de smartphone gebogen is. Zit je in de trein naast een andere reiziger of in de klas naast een andere klasgenoot? Dan is het voor je naaste lastiger om mee te spieken met jouw Whatsapp gesprekken of Facebookberichten. Schermen van de gebogen smartphones moeten recht voor het gezicht worden gehouden of in ieder geval richting het gezichtsveld voordat je goed kan kijken wat er op het scherm getoond wordt.

Overleeft een valpartij

Het komt iedereen weleens voor. Je wilt je telefoon uit je broekzak halen, maar je hebt nog niet geen goede grip op je telefoon. Daar gaat ie… vanuit je broekzak belandt je smartphone op de grond. Je telefoonscherm bestaat uit meer barsten en scheuren dan je tellen kan. Een herkenbaar scenario voor veel mensen, helaas. In dit geval bieden de kromme telefoons uitkomst. Een kromme telefoon kan goed een stootje hebben en overleeft vaak een valpartij. Dit komt doordat een gebogen smartphone meebeweegt met de klap van de val. Uiteraard zijn ze niet volledig bestendig tegen alle valpartijen. Er gaan genoeg Youtube filmpjes rond over mensen die het uittesten met de voorganger van de G Flex 2 en uiteindelijk een nieuwe smartphone moeten aanschaffen.

Meer functionaliteiten

Een gebogen smartphone biedt meer functies. De uitbreiding van de functionaliteiten was al zichtbaar bij de allereerste uitgave van de kromme smartphone van Samsung: de Galaxy Round. De opties werden bij deze eerste uitgave geopend wanneer de smartphone plat op de tafel werd gelegd. Door naar links of naar rechts te scrollen kun je de tijd, accucapaciteit en meldingen zoals gemiste oproepen opvragen. Daarnaast kun je met gemak door de muziek scrollen door deze naar de zijkant te rollen.

1 Comment

  1. Nou, ik heb zelf een Samsung Galaxy S6 Edge en valpartijen kan hij wel overleven maar wel met een barst in het scherm! Vooral de schermranden zijn zeer kwetsbaar vind ik. Het is 2 keer gevallen en 2 keer moest ik voor een scherm reparatie gaan 🙁

Leave a Response