Featured

16 beste openingszinnen voor mannen

Redactie MannenNieuws2324 views
beste openingszinnen voor mannen

Sommige mensen hebben er totaal geen moeite mee om een mooie vrouw aan te spreken, maar de meeste mannen zien dit toch nog als een uitdaging. Als je het lastig vindt om zomaar iemand aan te spreken en vervolgens over koetjes en kalfjes te gaan praten, kun je gebruik maken van een openingszin. Geen flauwe of stomme openingszin die je gesprekspartner meteen afschrikt, maar een goede zin die het gesprek meteen op gang brengt. Wil jij jouw verzameling goede openingszinnen flink uitbreiden? Lees dan welke 16 beste openingszinnen voor mannen je kunt gebruiken om leuke vrouwen aan te spreken. Heb jij een goede aanvulling? Laat het ons zeker weten! Deze lijst mag flink uitgebreid worden. Flauwe openingszinnen worden niet toegevoegd.

Dit zijn ze: de beste openingszinnen voor mannen

1: “Kun je een groepsfoto van ons maken?” Na het maken van de foto, kun je een gesprek met haar aanknopen.
2. “Ik heb je advies nodig over “onderwerp”. Wat vind jij dat ik moet doen?” Vraag hier geen advies over een andere vrouw, maar bijvoorbeeld over welk overhemd je moet kopen of iets anders waar een vrouw je goed mee kan helpen.
3. “Is het hier altijd zo druk?” Dit is de normale variant van de openingszin “Kom je hier vaker?” die tegenwoordig helemaal uitgekauwd is.
4. “Wat heb je een leuke jurk aan” Een compliment geven werkt altijd, maar dan moet het wel een gemeend compliment zijn. Zeg dus niets over haar prachtige ogen als haar ogen er doodnormaal uit zien.
5. “Weet jij of de … hier lekker is?” Sta je in een bar of restaurant, dan kun je het gesprek aanknopen door haar te vragen of een bepaald gerecht of een bepaald drankje lekker is.
6. “Mag ik iets te drinken voor je bestellen?” Het werkt zeker niet bij iedereen, maar sommige vrouwen vinden het nog altijd fijn om een drankje te krijgen van een man.
7. “Ben je ook naar … geweest?” Is er een evenement in de stad, dan kun je haar vragen of ze hier ook is geweest. Is er een landelijk evenement, zoals Koningsdag, dan vraag je haar hoe zij deze feestdag gevierd heeft.
8. “Ik heb een hekel aan openingszinnen, maar wilde je toch even aanspreken” Eigenlijk is dit natuurlijk ook gewoon een openingszin, maar dan een wat subtielere variant van de openingszin die voornamelijk voor verlegen mannen werkt.
9. “Weet je misschien waar … is?” Deze openingszin werkt goed op straat. Vraag haar de weg naar een bepaalde winkel, een restaurant of een bepaalde straat en je knoopt zomaar een gesprek aan.
10. “Zullen we samen proosten?” Zit je samen aan de bar of sta je samen in de kroeg, dan kan het eenvoudig proosten van de drankjes al genoeg zijn om contact te leggen.
11. “Vind jij dit ook zo’n leuk liedje?” Stel deze vraag wel alleen aan iemand die eruit ziet alsof ze het liedje ook echt leuk vindt, anders stel je de vraag misschien wel aan iemand die het liedje echt haat.
12. “Ik ben nieuw in de stad, heb jij nog tips van dingen die ik zeker moet doen?” Dit werkt ook als je in een andere stad bent voor een vakantie, een weekendje weg of een gezellige avond.
13. “Wat vind jij nou van “onderwerp”?” Dit kan een actualiteit zijn, maar ook een willekeurig onderwerp. Het maakt niet uit wat je vraagt, als ze er maar serieus op in kan gaan en jullie een gesprek kunnen starten.
14. “Heb jij een leuke tip voor …?” Je kunt bijvoorbeeld vragen waar je met je moeder moet gaan eten, waar je met vrienden moet gaan stappen vanavond of waar je leuke kleding kunt vinden.
15. “Zeg eens eerlijk, vind jij mijn shirt mooi?” Je kunt net doen of je het shirt net hebt gekocht en een beetje twijfelt over jouw aankoop. Houd er wel rekening mee dat ze ook negatief kan reageren (en je shirt lelijk vindt), maar dat heb je gewoon over voor een gezellig gesprek.
16. “Ben jij ook zo toe aan weekend?” Vertel haar waarom jij echt zin hebt in weekend en zij zal jou ook meer vertellen over haar week. Zo kom je bijvoorbeeld te weten waar ze werkt, waar je verder over kunt praten.

Openingszinnen voor mannen: vermijd de stomme openingszinnen

Een stomme openingszin klinkt misschien heel grappig en je vrienden zullen er smakelijk om lachen als je deze zin gebruikt, maar echt succes heb je nooit met dit soort opmerkingen. Openingszinnen als “Geloof je in liefde op het eerste gezicht, of moet ik nog een keer voorbij lopen?” kun je dan ook beter vermijden. De beste openingszinnen zijn niet alleen subtiel, maar lokken echt een gesprek uit en maken de vrouw nieuwsgierig. Bij de beste openingszinnen merk je niet eens dat het een openingszin is, maar lijkt het net of je een leuk gesprek start.

 

Leave a Response