Automotive

Tips om geld te besparen op je autoverzekering!

Redactie MannenNieuws735 views
Tips om geld te besparen op je autoverzekering!

Iedereen die een auto heeft, heeft een autoverzekering. Een autoverzekering kan best een grote maandlast zijn en daarom is het handig om te weten hoe je deze last zo klein mogelijk houd. Je kunt namelijk op een aantal manieren besparen op je autoverzekering. Hieronder vind je op welke manieren jij kan besparen op je autoverzekering!

Betaal je verzekering per jaar

Veel autoverzekeringen bieden de optie aan om maandelijks of jaarlijks te betalen. Vaak is het zo dat als je per maand betaalt, dat er een iets hoger bedrag wordt gerekend omdat je in termijnen betaalt. Als je het kan veroorloven om het jaarlijkse bedrag in een keer te betalen, kun je hier dus al op besparen. Een goed idee voor als je de kosten voor je autoverzekering zo laag mogelijk wilt houden en bewust met je geld wilt omgaan.

Vergelijk verschillende autoverzekeringen

Waarschijnlijk is het alweer een tijdje geleden dat je je autoverzekering hebt aangeschaft. Toen heb je de autoverzekeringen van verschillende merken waarschijnlijk goed met elkaar vergeleken en uiteindelijk de goedkoopste verzekering uitgezocht. De prijzen van autoverzekeringen veranderen elk moment en daarom is het handig om zo nu en dan de prijzen weer eens te vergelijken. Meestal zit er altijd wel een autoverzekering tussen die goedkoper is dan de autoverzekering die jij nu hebt!

Kleine schadegevallen zelf betalen

Kleine schadegevallen zelf betalen

Als je schade opgeeft bij je autoverzekering, zal je premie de komende jaren hoger zijn. Wanneer je geen schade opgeeft bij je verzekering, zal de premie alleen maar lager worden. Het is dus verstandig om er goed over na te denken wanneer je schade op gaat geven. Als de schade klein is, kun je overwegen om het zelf te betalen. In principe ben je gewoon verzekerd voor de schade, maar als je deze claimt wordt je premie de komende jaren wel hoger en ben je waarschijnlijk duurder uit. Houd dit dus goed in de gaten voordat je de schade gaat claimen!

Een tweede auto bij dezelfde verzekering afsluiten

Als jouw gezin in totaal 2 auto’s heeft, is het verstandig om ze bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Bij veel autoverzekeringen krijg je bij de tweede autoverzekering korting op je premie. Op die manier kun je ook weer besparen op je premie en weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Na het lezen van al deze tips zit er waarschijnlijk wel eentje bij waarmee jij kunt besparen op de kosten van je autoverzekering. Kijk het eens na en wie weet kun jij wat besparen!

Leave a Response