Gadgets

De vele mogelijkheden van Face ID op de iPhone X

David1059 views

De nieuwste iPhone X beschikt over zogenaamde Face ID. Dit is een technologie die zeer nauwkeurig het gezicht van een gebruiker kan herkennen. Face ID herkent bovendien gelaatsuitdrukkingen en werkt in het donker.

Vanzelfsprekend zijn er diverse toepassingen voor Face ID en worden er telkens nieuwe toepassingen gevonden. Mannennieuws kijkt naar belangrijkste toepassingen van Face ID en wat we in de toekomst van de technologie mogen verwachten.

Face ID: voor verbeterde beveiliging

Eén van de voornaamste toepassingen van Face ID is natuurlijk beveiliging. Op de iPhone X vervangt Face ID de vingerafdrukbeveiliging. In eerste instantie was men bang dat je de Face ID te makkelijk om de tuin kunt leiden, maar dit blijkt niet waar te zijn.

De Face ID werkt niet met foto’s en alleen wanneer de ogen geopend zijn. Anders dan bij vingerafdruk, kan iemand die niet stiekem je smartphone openen wanneer je slaapt. Tot dusver zijn de reacties goed op Face ID-beveiliging, wat bewijst dat de technologie goed werkt.

Animoji: licht vermaak met Face ID

Nog een toepassing van Face ID is Anomoji, een iets minder nuttige, maar wel leuke feature. Met Animoji wordt je gezicht geprojecteerd in dat van een dier, bijvoorbeeld een kat. Praat jij, dan gaat de kat ook praten. Lach je, dan lacht de kat ook.

Sinds het uitbrengen van de iPhone X zijn filmpjes waarbij men zingt met een Animoji erg populair op onder meer YouTube. Hoewel dit soort filmpjes al langer werd gemaakt, is het met Face ID nog eens een stuk makkelijker gemaakt.

Aankopen bevestigen en meer

Face ID is volgens Apple zelf een factor twintig (!) veiliger dan de vingerafdrukbeveiliging. Volgens het bedrijf heeft men bij de vingerafdrukbeveiliging een 1 op 50.000 kans om in te breken, terwijl dit bij Face ID slechts 1 op een miljoen is.

Daarom is Face ID ook een veilige manier om aankopen in bijvoorbeeld de App Store te bevestigen. Je kunt op deze manier steeds efficiënter gebruik maken van je smartphone.

iPhone X kopen voor Face ID?

Het enige nadeel aan de nieuwe Face ID technologie is dat het alleen beschikbaar is op de iPhone X. Je kunt er niet omheen dat de iPhone X vrij prijzig is, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Naast Face ID, wordt de telefoon onder meer geroemd vanwege de zeer snelle processor, het prachtige beeldscherm, de sterke camera, de mogelijkheid om draadloos op te laden en vloeiend te kunnen schakelen tussen apps.

Bovendien kun je er het meest uithalen door een iPhone X aan te schaffen in combinatie met een KPN sim only. Hiermee kun je volledig zelf bepalen wat je nodig hebt in de vorm van GBs en belminuten. Zo hoef je nooit vast te zitten aan een duur contract dat niet goed bij je gebruik past.

Leave a Response