FeaturedGadgetsNieuws

Waarom steeds meer mensen kiezen voor sim only

Danny Bijl1639 views
Sim only

Wanneer je een nieuwe telefoon aanschaft heb je keuze uit drie manieren om het telefoonverbruik te bekostigen, namelijk: prepaid, sim only abonnement of een abonnement met daarbij een toestel. De eerste manier, prepaid, zien we tegenwoordig steeds minder op de markt. De smartphone is zo’n belangrijk onderdeel geworden van de maatschappij dat men vaak goedkoper uit is met een abonnement dan prepaid. Het sim only abonnement wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Het abonnement met ‘gratis’ toestel daarentegen slinkt op de markt, mede doordat nu wel duidelijk is dat het toestel helemaal niet gratis is. De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan dat providers nu duidelijk moeten aangeven welke kosten voor de telefoon zijn en welke kosten voor het telefoonverbruik. Maar niet alleen deze uitspraak is verantwoordelijk voor de stijging van sim only abonnementen, daar zijn nog meer redenen voor. Je leest ze hier in dit artikel.

6 redenen waarom sim-only populair is

  • Je maandelijks kosten liggen lager dan een abonnement met toestel
  • Je hebt keuze uit meerdere providers
  • Telefoons hebben tegenwoordig een langere levensduur, waardoor de uiteindelijke kosten nog lager zijn
  • De ontwikkelingen op de hardware-markt gaan nu minder hard dan voorheen, dit maakt het aantrekkelijker om de telefoon langer te behouden
  • Er zijn nu ook veel goedkopere smartphones op de markt met een prima kwaliteit
  • Sim only abonnementen zijn vaak maandelijks opzegbaar en bieden dus meer flexibiliteit

Sim only

Zo’n 37% van de Nederlanders koos in 2015 voor een sim only contract, een flinke stijging, in 2013 was dat nog maar 8%. De verwachting is dat dit het komende jaar nog meer zal stijgen. De drie grote providers van Nederland, KPN, T-Mobile en Vodafone zien mede door de populariteit van sim only abonnementen hun aandeel slinken. De kleinere providers als Hollands Nieuwe (van Vodafone) en Simyo (van KPN) stijgen juist erg hard. De kleinere providers zijn vaak gespecialiseerd in sim only abonnementen, hebben geen fysieke winkels en bieden minder service. De service hoeft ook niet zo hoog te zijn, omdat de problemen zich toch vaak voor doen met het toestel zelf en hier heeft een provider waarbij je alleen een sim only abonnement hebt afgesloten niets mee te maken. Deze factoren zorgen ervoor dat de kleinere providers tegen een lager bedrag de telefoonabonnementen kunnen aanbieden dan de drie grote namen. Echter zitten de meeste kleinere providers nog niet op het 4G-netwerk, waardoor je blijft internetten met het wat langzamere 3G.

Hoef jij niet per se het allersnelste internet en de meest dure telefoon? Dan is een sim only abonnement wellicht iets voor jou. De maandelijkse kosten liggen laag, je hebt meer flexibiliteit en je kunt je telefoon gemakkelijker langer gebruiken dan twee jaar. Zo hou je meer geld over voor andere leuke dingen in het leven!

 

Leave a Response