AutomotiveReizen

3 Tips om goed voorbereid op weg te gaan deze zomer

Redactie MannenNieuws1073 views
Goed voorbereid de weg op

Ken je dat? Die langverwachte roadtrip met je vrienden of autovakantie met je gezin staat eindelijk voor de deur. Maar in de praktijk lijkt de voorbereiding op deze vakantie nog tijdrovender dan de trip zelf. Je besteed je vrije dagen natuurlijk het liefst aan jouw vakantie zelf in plaats van in alle haast langs de campingwinkel, autogarage of reisbureau te gaan.

Niet getreurd! Mannennieuws heeft ter voorbereiding op jouw vakantie speciaal voor jou enkele tips op een rij gezet om de reis per auto vlekkeloos te laten verlopen.

  1. Maak je auto vakantie-klaar

Het allerbelangrijkste van deze lange reis is natuurlijk de comfort en veiligheid tijdens de rit zelf. Een nieuwe set autobanden is dan ook vaak een investering waarbij het spreekwoordelijke mes aan meerdere kanten snijdt. Je banden moeten immers in topconditie zijn willen zij de reis heen (en uiteraard terug) doorstaan.

Heb je zelf weinig verstand van autobanden of simpelweg geen tijd om naar de garage te gaan? Dan is Bandenthuis.nl misschien wel de ideale oplossing voor jou. Zij monteren autobanden gewoon bij jou thuis of op je werk. Je vult je bandenmaat in, maakt een keuze uit de selectie banden en vervolgens kun je zelf een datum kiezen om de autobanden gratis op locatie te laten monteren en balanceren. Handig!

Sta je op het punt om op korte termijn op vakantie te gaan en wil je dus op de valreep nog je banden laten vervangen? Geen probleem. Bandenthuis.nl kan binnen 24 uur de door jou gekozen montagedatum bevestigen. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

  1. Vermijd de spreekwoordelijke beren (lees; kosten) op de weg
  • Check de tolwegen

De benzinekosten zullen niet de enige kosten zijn op je weg richting het zonnige zuiden van Europa. Frankrijk stond al bekend om haar tolwegen, maar steeds meer Europese landen nemen de beslissing een bedrag te rekenen voor het gebruik van hun snelwegen. Om niet voor een reis vol verassingen te komen staan is het slim om van tevoren te checken welke wegen een tolheffing hebben en op welke punten precies.

Tip: Betaal je tol met je creditcard! Dit bevordert de doorstroom van het verkeer en bespaart jou bovendien weer in reistijd.

Hier vindt je een handig overzicht van alle tolwegen in Europa.

  • Check voor welke wegen/steden je een milieuvignet nodig hebt 

Diverse grote Franse steden, zoals onder andere Lyon en Grenoble, hebben sinds dit jaar een speciaal milieuvignet ingevoerd. Maar wanneer je deze zomer bijvoorbeeld over de ringweg van Parijs rijdt zonder de zogeheten “Crit’Air Ecovignet” is de kans groot dat je tegen een boete aanloopt. Check dus van tevoren goed welke vignetten er verplicht zijn op de Europese wegen.

Hier vindt je een handig overzicht van welke milieuvignetten er nodig zijn op de route naar je vakantiebestemming.

  1. Pak slim en veilig in

Jouw veiligheid en die van je medepassagiers staat natuurlijk voorop tijdens je autovakantie. Voorkom daarom dat losliggende bagage rondslingert in de auto tijdens bijvoorbeeld een noodstop. Een goede tip om verdere ongelukken te voorkomen is ook om de zwaardere bagage zoveel mogelijk onderaan te plaatsen en lichtere bagage zo strak mogelijk er bovenop. Op deze manier voorkom je dat de bagage gaat schuiven tijdens de rit.

Tip: Stapel de bagage niet hoger op elkaar dan de hoogte van de achterbank van je auto. Op deze manier zullen de banken/stoelen als steun fungeren voor je vakantie bagage.

Leave a Response