Sport

5 tips om jezelf te motiveren voor de sportschool!

Jaro1010 views
motivatie-sportschool-2

De sportscholen zijn ontiegelijk druk op het moment. Veel mannen willen zo vlak voor de zomer nog even intensief trainen om straks met een afgetraind lichaam de stranden onveilig te maken. Soms is het echter best lastig om jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan. Hoe zorg je nu voor motivatie in de sportschool? Dit moet je uiteraard zelf doen. Wij hebben 5 handige tips op een rijtje gezet om je daarbij te helpen!

Motivatie in de sportschool

Je komt net uit werk en je wilt nog even gaan sporten. Je hebt echter een zware dag gehad en hebt totaal geen zin om naar de sportschool te rijden. Een keertje overslaan kan wel toch? Een keer, wordt twee keer en voor je het weet Het ontbreken van motivatie om te gaan sporten is erg herkenbaar en je bent niet de enige. Wel ben je de enige die kan zorgen voor sportschool motivatie. Hieronder 5 tips om je op weg te helpen:

1 Creëer een routine

Veel mensen klagen altijd over de ‘dagelijkse sleur’. Het kan inderdaad vervelend zijn om elke dag hetzelfde te doen. Routine maakt het wel eenvoudiger om dingen te doen waar je geen zin in hebt. Wanneer jij bijvoorbeeld elke maandag, woensdag en vrijdagmiddag gaat sporten en je dat een paar weken volhoudt. Dan hoef je er op een gegeven moment helemaal niet meer over na te denken. Want je gaat immers elke week op deze tijden naar de sportschool. Op deze manier heb je eigenlijk geen sportschool motivatie meer nodig, het staat namelijk al in je planning. Bovendien zet je op deze manier ook een goede serie neer. Wanneer jij bijvoorbeeld voor 15 weken lang een bepaalde serie volgt waarin je drie keer per week op vaste dagen naar de sportschool gaat, dan is het zonde om deze te doorbreken. Dan moet je namelijk weer helemaal opnieuw beginnen…

2 Gewoon gaan!

Het moeilijkste moment is wanneer je thuis op de bank zit en jezelf ertoe aan moet zetten om op de fiets te stappen om naar de sportschool te gaan. Het grootste obstakel is het gaan naar de sportschool. Wanneer je eenmaal op de fiets zit (of in de auto natuurlijk), dan heb zit het moeilijkste er al op. Eenmaal in de sportschool aangekomen, kun je net zo goed gaan sporten. Dwing jezelf dus om naar de sportschool te gaan, zodat er geen weg meer terug is!

motivatie-sportschool-3

Lees ook: Veganistisch eten en je spiermassa vergroten: hoe pak je dit aan?

3 Werk met beloningen

Een andere manier van fitness motivatie is het werken met beloningen. Weet je nog toen je klein was, dat je dan van de juffrouw een sticker kreeg wanneer je iets goed deed? Nu als volwassen man, word je natuurlijk niet meer opgewonden van een sticker, maar er zijn vast andere dingen waar je heel blij van wordt. Volg je bijvoorbeeld een leuke serie? Motiveer jezelf dan door met jezelf af te spreken dat je nahet sporten een aflevering mag kijken. Of haal wat lekkere (gezonde) dingen in huis, die je na het sporten op mag peuzelen. Het klinkt misschien kinderachtig, maar het werkt vaak wel!

4 Waarom doe je het eigenlijk?

Wat is de reden waarom jij naar de sportschool gaat? Is het om aan te komen? Of om af te vallen? Of misschien wil je meer conditie krijgen? Denk na over de redenen waarom je naar de sportschool gaat. Schrijf deze op en hang dit papiertje ergens waar je vaak langskomt. Motivatie om te sporten komt niet vanzelf. Wanneer je er telkens aan herinnert wordt waarom je naar de sportschool gaat, dan zul je ook meer fitness motivatie hebben. Je kunt zelfs hele specifieke doelen opschrijven zoals het afvallen van een bepaalt aantal kilo’s.

5 Sport motivatie spreuken

Als laatste tip hebben we nog een paar motiverende quotes op een rijtje gezet. Dit klinkt misschien cliché, maar je weet maar nooit… Want een paar rake zinnen kunnen de gevoelige snaar raken en je helpen om motivatie voor de sportschool te vinden:

Your legs are not giving out. Your head is giving up. Keep going.

You’ve only got 3 choices in life: Give up, give in, or give it all you’ve got

Exercise equals endorphins. Endorphins make you happy

Sustainable weight loss is a complete lifestyle change, not a 12 week eating plan

You’re only one workout away from a good mood

What did you do today to bring you one step closer to your goal?

Transformation is not a future event. It is a present activity.

There’s no such thing as bad weather. Just soft people.

Sore? Tire? Out of Breath? Good. It’s Working.

Sore? Tire? Out of Breath? Good. It’s Working.

Running slow isn’t a character flaw. Quitting is.

motivatie-sportschool-1

Hoe motiveer jij jezelf om naar de sportschool te gaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response