Gadgets

Coolwheel

Redactie MannenNieuws1484 views

Coolwheel
Stel je eens voor; je zit op een eenwieler waarop je als een jet door de straten zoeft. Door je lichaam een beetje voorover te buigen versnelt het wiel onder je zodat je niet op je neus terecht komt en zodra je maar iets achterover leunt remt het netjes af. Futuristisch geneuzel, kan niet? Jawel hoor en je kan hem zelfs al online bestellen. Kwanta kosta? Helemaal niet zo gek duur hoor, een beetje Xbox of Playstation kost net zo veel. Voor een paar honderd euro heb je dus een cool apparaat wat zich niet voor niets Coolwheel noemen laat.

Hoe werkt de Coolwheel
Het eenwielige apparaat wordt aangestuurd door een elektromotor, sensoren, wat elektronica en een accu. De elektronica zorgt ervoor dat het wiel zich in de lengterichting in balans houdt Het enige wat jij moet doen is je zijwaartse evenwicht zien te bewaren. De complete balans en het evenwicht regel je met je onderlichaam.

Het jammere van de Coolwheel is dat je hem nog niet bij alle publieke oplaadstations op kunt laden. Hij beschikt namelijk over een productgerichte oplaadplug. Het opladen zelf duurt iets meer dan een uur. Het volsignaal geeft hij aan met een groen lichtje. Wanneer je op 60% bent aangekomen gaat er een blauw lampje branden en zodra het rode ledje oplicht moet je maken dat je thuiskomt. Ondanks dat de eenwieler een compact ding is weegt hij toch altijd nog 10 kg.

Elk kind kan Coolwheelen
Natuurlijk ga jij niet met steunwieltjes rijden maar toch heeft de leverancier er een setje voor je bijgedaan. Het rijden gaat namelijk goed zonder die wieltjes. Alleen het opstappen is net even anders dan de fiets die we gewend zijn en dan zijn die steunwieltjes verrekte handig. Wanneer je in het begin even met iemand samen oefent heb je het opstappen in een uurtje onder de knie. De riem die erbij zit is geen veiligheidsgordel maar om ervoor te zorgen dat de Coolwheel geen deukjes oploopt bij het afstappen. Je hebt immers geen houvast en hij valt zo onder je vandaan.

Bron: www.gadgetgear.nl

Leave a Response