Gadgets

De mogelijkheden van iPhones: kans of gevaar?

Redactie MannenNieuws647 views
De mogelijkheden van iPhones kans of gevaar

De ontwikkelingen rondom mobiele telefonie gaat enorm snel. Ook op het gebied van iPhones blijven de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Toch zorgen deze ontwikkelingen ook voor een aantal bijkomende bedreigingen. Eén daarvan is de aanwezigheid en toenemende invloed van hackers op het dagelijks leven. Hieronder vertellen we wat je hieraan kunt doen!

De nieuwe functionaliteiten stellen ons in staat om altijd én overal in verbinding te zijn met bijna de hele wereld. Of dit nou gebeurt via traditionele 4G netwerken of via wifi, de mogelijkheid is er altijd. Toch is het gevaarlijk om dit op een onbeveiligde manier te doen. Om de beveiliging te verhogen, zijn er verschillende maatregelen die je als gebruiker kunt nemen. In vrijwel alle gevallen kan een VPN uitkomst bieden. Dit geeft je verschillende voordelen voor dagelijks gebruik. Hieronder leggen we een paar situaties aan je voor.

Het café of het vliegveld

Natuurlijk wil je nog even snel aan jouw volgers laten weten dat je op dit moment aan het genieten bent van een welverdiend biertje of dat je aan het wachten bent totdat het vliegtuig vertrekt. Gebruikmaken van een wifi-verbinding is in dit soort gevallen natuurlijk aantrekkelijk. Het kost je geen data en het is in veel gevallen ook nog erg snel. Toch schuilt hierin, zeker met onbeveiligde netwerken, een enorm gevaar. Hackers hebben namelijk ook gratis toegang tot deze data.

Dit kun je dus eenvoudig oplossen door een VPN te gebruiken. Hierdoor wordt namelijk jouw data beveiligd verstuurd en ontvangen, waardoor het voor hackers vrijwel ondoenlijk is om deze te onderscheppen. Daarnaast zullen hackers zich sneller focussen op het publiek dat geen gebruikmaakt van een dergelijke tool of programma. Deze data is namelijk vrijwel moeiteloos toegankelijk.

Het café of het vliegveld

De nieuwste games spelen

Ook bij het spelen van nieuwe games op je iPhone kan een VPN goed van pas komen. Ontwikkelaar kiezen er vaak voor om de game niet overal toegankelijk te maken. Dit gebeurt ook vaak bij verschillende apps. Dit kun je echter eenvoudig omzeilen door een VPN te installeren. Wanneer je deze namelijk activeert, kun je verbinding maken met verschillende servers. Kies je in dit geval voor een server in Amerika, dan neemt jouw iPhone de locatie van de server in Amerika over.

Hierdoor lijkt het voor aanbieders alsof jij je in Amerika bevindt, waardoor de geografische blokkade wordt opgeheven en je gewoon gebruik kunt maken van deze game. Dit werkt natuurlijk ook als je op reis bent in het buitenland en graag wilt beschikken over de opgeslagen data in Nederland. Op dit soort momenten kun je eenvoudig verbinding maken met de server in Nederland.

Online content

De hierboven beschreven situatie werkt ook als je bijvoorbeeld Netflix series wilt zien. Vooral tijdens het reizen is dit enorm populair, aangezien de series en films in het buitenland enorm kunnen verschillen ten opzichte van Nederland. Ben je daarom op reis en wil je verdergaan waar je gebleven bent bij jouw favoriete serie, dan biedt een VPN je die mogelijk. Heb je deze eenmaal geactiveerd, dan kun je via jouw iPhone of iPad verdergaan waar je gebleven bent. En is jouw serie alleen beschikbaar in het buitenland, dan kun je gewoon verbinding maken met een server in het buitenland om toch de content te kunnen raadplegen.

Er zijn dus genoeg redenen waarom het aanschaffen van een VPN wordt aangeraden. Het biedt namelijk de mogelijkheid om altijd en overal veilig over het internet te surfen. Ben je nog op zoek naar meer achtergrondinformatie óf zoek je een VPN-aanbieder? Kijk dan eens rond bij VPN Nederland. Zij kunnen je alle informatie geven die je nodig hebt over dit onderwerp! 

Leave a Response