Lifestyle

Zorgverzekering voor 50+’ers: alles wat je wilt weten over aanvullende verzekeringen

Redactie MannenNieuws619 views
Zorgverzekering voor 50+’ers alles wat je wilt weten over aanvullende verzekeringen

Als je 50-plus bent, kun je andere zorg nodig hebben dan bijvoorbeeld een student. Veel zorgverzekeraars bieden daarom speciale pakketten op maat aan voor deze levensfase. Wil je als 50+’er extra zorg, dan kun je kiezen voor een pakket binnen de aanvullende verzekering. Wat hieronder valt, lees je in dit artikel.

Aanvullende verzekering voor 50+’ers: zorgpakket op maat

Wat precies in het ‘pakket voor 50+’ers’ zit, verschilt per zorgverzekeraar. Het is daarom aan te raden om jouw aanvullende zorgverzekering te vergelijken via VergelijkdeZorgverzekering.nl. Zo weet je zeker dat de zorg die jij nodig hebt binnen jouw aanvullende verzekering valt. De meest voorkomende diensten die binnen een aanvullend pakket voor 50+’ers valt, zijn hoortoestellen, brillen, een kunstgebit, fysiotherapie, controles, cursussen en adviezen.

Voor hoortoestellen geldt bijvoorbeeld dat een vergoeding gedeeltelijk onder de basiszorg valt. Een bril of kunstgebit wordt vaak vergoed met een maximumbedrag per twee of drie jaar. Wil jij je hier aanvullend voor verzekeren, dan wordt (een deel van) de eigen bijdrage ook vergoed, evenals reparatie van jouw kunstgebit of bril. Ook extra gezondheidscontroles die specifiek voor deze leeftijdsfase bedoeld zijn, worden vaak vergoed met een aanvullende verzekering. Wil je weten wat voor jou de goedkoopste aanvullende verzekering is? Kijk dan ook eens op Goedkoopstezorgverzekering.nl.

Steeds meer 50-plussers in Nederland

Uit cijfers van het CBS is gebleken het aantal 50+’ers in Nederland gestaag toeneemt. In 2014 was in een groot aantal gemeenten meer dan de helft van de inwoners 50+’er. Hierdoor worden 50+’ers een steeds belangrijkere doelgroep voor zorgaanbieders. Deze vergrijzing zorgt er onder andere voor dat behoeften in de zorg verschuiven, en dat er langer van zorg gebruik wordt gemaakt. In 2019 telde Nederland zelfs voor het eerst meer ouderen dan jongeren in Nederland. Daarom passen steeds meer zorgverzekeraars hun pakketten aan op de wensen van deze doelgroep.

Verzekering oversluiten

Verzekering oversluiten

Je kunt vanaf 12 november 2020 jouw zorgverzekering oversluiten, tot en met 31 december 2020 tot uiterlijk 23:59 uur. Jouw nieuwe verzekering gaat dan in vanaf 1 januari 2021. Oversluiten is dus een goed idee als je verwacht het komende jaar meer gebruik te gaan maken van zorg. Ook wanneer je niet perse zorg nodig hebt, kan het toch goed zijn om jouw verzekering eens tegen het licht te houden. Door over te sluiten kan je dit namelijk een leuk bedrag per maand opleveren.

Leave a Response