ReizenSport

De mooiste watersportgebieden van Nederland

Tom van Pinxteren1056 views
watersportgebieden in Nederland

Nederland zit vol met mooie watersportgebieden. Voor liefhebbers van varen is er genoeg te doen. Nederlanders trekken er dan ook graag op uit met de boot. In dit artikel worden een aantal leuke gebieden opgenoemd voor watersporters.

Friesland 

Friesland is het walhalla voor watersporters. Met zijn vele meren is het een van de populairdere watersportgebieden in Nederland. Naast de meren vind je er natuurlijk ook de elf steden bekend van de schaatstocht. De infrastructuur van dit gebied is ideaal voor de pleziervaart. Op de meren kan er genoten worden van de natuur en het water. In de steden aan het water kunnen watersporters heerlijk eten of winkelen. Ook mensen zonder eigen boot kunnen in Friesland terecht. Het zit er vol met zeilscholen en bootverhuurders.

Friesland vanaf het water

Groningen

Friesland staat erom bekend maar ook bij de buren in Groningen vind je heerlijke watersportgebieden. Je vindt er ruim 850 kilometer aan vaargebieden. Groningen is een prachtige provincie om te verkennen vanaf het water.

Het IJsselmeer

Het grootste meer van Nederland is natuurlijk ook geschikt voor watersport. Aan het IJsselmeer vind je talloze jachthavens en mooie plaatsjes. Stavoren, Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Amsterdam en nog veel meer vind je er. Allemaal plaatsen die floreerden in de Gouden Eeuw. Om op het IJsselmeer te varen heb je wel een vaarbewijs nodig dus zorg dat je goed bent boorbereid.

Varen op het IJsselmeer

De Delta

De Delta is een van de populairdere vaargebieden. Je vindt er rivieren, je kan er eilandhoppen en er is ook wat ruiger water voor de waaghalzen. Voor iedereen is er iets te doen in het water van Zeeland en Noord-Brabant. De vele vaarroutes maakt de Delta een pareltje onder de watersportgebieden.

De Limburgse Maasplassen

De Limburgse Maasplassen is een van de minder bekende watersportgebieden in Nederland. De Maas verbindt de vele kleine plassen in het Zuiden van ons land. De Maasplassen zijn levendig. Je kan er van alles doen. Wake boarden, flyboarden, waterskiën, maar natuurlijk ook gewoon zwemmen surfen en rustig varen. Ook vind je er veel strandjes en Beach clubs om te vertoeven. Een paradijs om te watersporten in Nederland.

De Waddenzee

Van de watersportgebieden is de Waddenzee gemaakt voor de kapitein met meer ervaring. Je krijgt te maken met eb en vloed. Ook zijn er stromen en wild water rond de Waddeneilanden waar een beginnend kaptein moeite mee kan krijgen. Het is wel een fantastisch natuurgebied om in te varen. Daaarnaast bieden de eilanden genoeg activiteiten om te doen.

Watersportgebieden op de Wadden

Het Groene Hart

Het Groene Hart of Hollandse Plassengebied vind je in Zuid-Holland. De meren, rivieren, plassen en sloten maken het geschikt voor watersport. Je vindt er natuur en rust, maar ook een aantal grote plaatsen zoals Delft en Leiden. Een van de watersportgebieden die de moeite waard is om een keer te bezoeken.

Gelderland

Misschien denk je bij watersportgebieden niet meteen aan Gelderland. Toch vind je er talloze mooie plaatsen aan het water. Bezoek bijvoorbeeld het Venetië van Nederland: Giethoorn. Ook is een bezoek aan de Hanzesteden Deventer, Zwolle of Kampen de moeite waard.

Gelderlandse watersportgebieden

Zoals je hebt gelezen valt er genoeg te ontdekken op het water in ons land. Ook voor de liefhebbers van grote stranden is er genoeg te doen. Daarover lees je in dit artikel meer. Genoeg watersportgebieden om te ontdekken deze zomer.

Leave a Response