Lifestyle

De verschillende betekenis van bloemen; welke bloemen moet je als cadeau geven?

Redactie MannenNieuws244 views
De verschillende betekenis van bloemen; welke bloemen moet je als cadeau geven

Wil jij goedkoop bloemen bezorgen laten? Goede keuze! Bloemen zijn enorm romantisch om te ontvangen. De heerlijke geur die je cadeau geeft verrijkt een hele ruimte, waardoor de ontvanger van de bloemen constant aan jou herinnerd zal worden. Maar, wist je dat verschillende bloemen verschillende betekenissen hebben? In deze blog leggen we de meest populaire bloemen om te geven tegenover elkaar, waardoor jij zeker weet dat je de juiste keuze maakt!

Rozen

De meest populaire reden om bloemen te geven, is vanwege de liefde. De bloem die je in dit geval wil geven, is een roos. Hierbij is het echter wel belangrijk om te laten weten dat rozen in verschillende kleuren komen, die op zich ook allemaal weer een andere betekenis hebben. Let er dus op dat je geen gele roos geeft, aangezien dit staat voor vriendschap. Wil jij iemand je liefde tonen, dan is de rode roos de bloem waarvoor je kiest.

Lelies

Bloemen worden niet alleen gebruikt om liefde te tonen, maar ook als steunbetuiging. Is er in de directe omgeving van één van je vrienden iemand overleden, dan is het netjes om een witte lelie mee te nemen. De lelie staat voor de herstelde onschuld van een overledene: een prachtig gebaar om te geven op een begrafenis en dus als steunbetuiging.

Gladiool

Gladiool

Steun betuig je niet alleen wanneer iemand overlijdt, maar ook bij bijzondere gebeurtenissen in het leven. Omdat de lelie toch best vaak gekoppeld wordt aan overlijden, is het daarom niet zo geschikt om steun te betuigen met deze bloem, als het niet hierover gaat. In dit geval is de gladiool een goede oplossing. Ben jij trots op iemand in je omgeving vanwege een prestatie, of is er iets in het leven van diegene gebeurd wat niet leuk was, dan laat je met een gladiool weten dat deze persoon sterk is.

BoeketCadeau

Heb jij hulp nodig bij het uitzoeken van het perfecte bloemen boeket, of ontvang je graag professioneel advies? Neem eens een kijkje bij BoeketCadeau! Zij maken het niet alleen mogelijk om de bloemen goedkoop te laten bezorgen, ze weten ook van elke bloem wat deze betekent. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde boodschap communiceert!

Leave a Response