Sport

Dit zijn de leukste sporten om samen met je vrienden te doen

Redactie MannenNieuws1068 views
Dit zijn de leukste sporten om samen met je vrienden te doen

Mannen onder elkaar, dat blijft een onvervangbare ervaring waar je op z’n tijd echt even behoefte aan hebt. Om samen alle stress van het leven uit te bannen, is samen gave en uitdagende sporten doen een uitstekende invulling van die momenten dat je alleen met je mannelijke vrienden samen bent. Welke leuke sporten kun je zoal samen met je vrienden doen? We bespreken er een aantal ter inspiratie.

Kajakken

Bij een sportief mannenuitje hoort natuurlijk wat avontuur. Dat avontuur kun je beleven in de natuur en op het water wanneer je gaat kajakken met je maten. Uiteraard ga je niet voor een kabbelend stroompje maar een uitdagende rivier, waar je hard moet werken en wat spanning kunt beleven. Het mooie van kajakken is dat je in groepsverband kunt doen, maar wel in je eentje verantwoordelijk kunt zijn voor de besturing van jouw kajak. Zo hoeft er geen onderlinge ergernis te ontstaan tussen inzittenden van hetzelfde bootje. Je vindt online alle benodigde watersport artikelen op CAMPZ.

Zeilen

In plaats van kajakken op een rivier, kun je ook samen het open water op in een zeilboot. Tenminste, als jij en je vrienden kunnen zeilen. Zo ja, dan is dat een avontuur dat zowel ontspannend als uitdagend kan zijn en waarbij je echt op elkaar aangewezen bent op een kleine ruimte. Zeilen vergt samenwerking, en dat kan de onderlinge band versterken. Het kan ook het tegenovergestelde doen, en daar moet je dan wel een beetje voor waken. Maar een groep kerels die goed op elkaar ingespeeld zijn, kunnen samen de tijd van hun leven hebben tijdens het zeilen.

Mountainbiken

De leukste sporten om samen met je vrienden te doen

Je kunt het avontuur ook opzoeken op de mountainbike, vooral als je daarmee de bossen in gaat. Er komen steeds meer mountainbikepaden waarop je uitdagende routes kunt rijden. Daarop kun je geconfronteerd worden met allerlei factoren, van boomwortels tot keien en overstekend wild. Overigens zijn er natuurlijk ook andere natuurgebieden waar je de uitdaging aan kunt gaan. Je kent ze allicht van de gave GoPro-beelden die je wel eens voorbij ziet komen op social media. Helaas zal je daarvoor wel naar het buitenland moeten.

Wielrennen

Ga je liever helemaal kapot op de fiets en leg je liever grotere afstanden af? Dan kunnen jij en je maten ervoor kiezen om te gaan wielrennen. Lekker op hoge snelheid langs alles en iedereen zoeven en op z’n tijd wisselen van kopman die de kar mag trekken. En afsluiten met een welverdiend pilsje. Of een radler, natuurlijk. Pas wel op dat jullie niet bij hetzelfde gedrag vertonen als sommige asociale wielrenners die doen alsof de weg van hen is en nergens op letten. In Nederland kun je gemakkelijk een eind fietsen samen, maar veel meer uitdaging dan tegenwind vind je waarschijnlijk niet. Daarom kan het ook leuk zijn om eens samen op een wielrenvakantie te gaan naar ergens waar er meer uitdaging te vinden is.

Snowboarden

Wintersport is natuurlijk ook iets dat je als mannen onder elkaar kunt delen. En niet alleen voor de après-ski, maar ook voor de sport zelf. Snowboarden is natuurlijk net nog een stukje stoerder dan skiën en kan garant staan voor een echte adrenalinekick. Het mooie van snowboarden is ook dat je je eigen ding kunt doen en elkaar onderaan de piste weer kunt ontmoeten voor een biertje en een broodje worst. En dan ’s avonds in het gehuurde appartement samen iets heel ongezonds maken voor het diner.

Klinkt dit allemaal een beetje te exotisch, dan kun je natuurlijk altijd nog gewoon gaan voetballen of samen een hardloopclubje starten. Maar voor wat adrenaline verwijzen we toch naar onze selectie!

Leave a Response