Sport

De grootste stadions van Spanje

Tom van Pinxteren715 views

De stadions in Spanje zijn het toneel voor een aantal van de beste voetballers op aarde. De toeschouwers komen voor aanvallend en technisch voetbal. De voetbalstadions in Spanje zijn daarom ook groot van omvang. Zelfs vanuit het buitenland komen mensen om ze te bezoeken. Lees in dit artikel wat de allergrootste zijn.

Mestalla (55.000) Valencia

Als je in Valencia bent moet je het voetbalstadion van Valencia CF bezoeken. Mestalla is een geweldige plek voor de echte liefhebber. De eerste wedstrijd werd al in 1923 gespeeld. Inmiddels heeft het voetbalstadion in Valencia een capaciteit van 55.000. Wanneer er een wedstrijd is, hangt er een geweldige sfeer. Het ligt ook nog eens in het centrum van de stad. Je kan dus rustig wat eten en drinken voor of na een bezoek aan een wedstrijd.

Mestalla stadions Spanje

Zie ook: De grootste stadions van Nederland

Benito Villamarín (60.721) Sevilla

In Sevilla staat een het voetbalstadion van Real Betis, het Benito Villamarín. Deze tempel is het vier na grootste stadion van Spanje. De deuren opende zich al in 1929. Vooral tijdens de derby tegen Sevilla FC hangt er een geweldige sfeer. Overigens is het voetbalstadion van rivaal Sevilla, Ramón Sánchez Pizjuán (43.883) ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Betis Sevilla voetbalstadion

Zie ook: De grootste stadions van Duitsland

Wanda Metropolitano (68.000) Madrid

De stad Madrid is heel wat voetbalstadions rijk. Atlético Madrid speelde altijd in het beruchte Estadio Vicente Calderón. Hier paste al 55.000 toeschouwers in. Toen in 2017 het nieuwe Wanda Metropolitano openging, was de capaciteit voor Atletico 68.000 geworden. Het is een indrukwekkend bouwwerk waar een geweldige sfeer hangt.

Stadion Madrid, Spanje Wanda Metropolitano

Zie ook: de grootste stadions van Italië

Santiago Bernabeu (85.454) Madrid

Het volgende voetbalstadion ligt ook in Madrid. Het is de thuisbasis van de Koninklijke van Real Madrid. In dit stadion wordt El Clasico gespeeld, misschien wel de bekendste derby ter wereld. Santiago Bernabeu is het een na grootste stadion van Spanje. Volgens velen is het de meest indrukwekkende voetbaltempel die er is. Dit komt mede door de stijle tribunes en de omvang. Het wordt momenteel verbouwd, maar de capaciteit blijft nagenoeg hetzelfde. Wel heeft het een futuristische uitstraling als het straks af is.

Bernabeu een van de grootste stadions van Spanje

Zie ook: De grootste stadions van Engeland

Camp Nou (99.787) Barcelona

Dit voetbalstadion in Barcelona kent iedereen. Hier speelde Johan Cruijf, Ronaldinho en Lionel Messi. Hier wordt El Clasico gespeeld. Het Camp nou van FC Barcelona is een van grootste stadions ter wereld. Het stamt al uit 1957. In de toekomst gaan ze het verbouwen en kunnen er nog meer toeschouwers in. Camp Nou moet je een keer bezoeken als je in Barcelona bent.

Grootste Stadions Spanje

Zie ook: De grootste stadions ter wereld

Dit zijn de grootste stadions in Spanje. Ook zijn er nog genoeg prachtige kleinere te vinden in het land. Wanneer je in Spanje op vakantie bent, is een voetbalwedstrijd bezoeken een echte aanrader. De technisch begaafde spelers zijn een lust voor de echt voetballiefhebber.

Leave a Response