LifestyleMuziek

Een groot feest organiseren: 6 tips!

Jaro1205 views
feest organiseren 2

Iedereen houdt wel van een feestje. Wij in ieder geval wel! Zelf een feest geven is misschien nog wel leuker dan een feest van iemand anders bijwonen. Ben jij binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren? En wil je graag een groot feest geven? Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet!

1 Brainstormen

Een geslaagd feest begint natuurlijk met een goed plan. Denk bijvoorbeeld aan het thema van het feest en welke dingen je allemaal nodig hebt. Schrijf alles op papier en wees creatief. Het maakt voor nu niet uit of het onhaalbaar is, zolang het maar leuk is. Later ga je pas budgetteren en dan kom je er misschien achter dat bepaalde dingen onhaalbaar zijn.

2 Wie nodig je uit?

Ten tweede: wie wil je allemaal uitnodigen? Je beste maten komen uiteraard op het feest, maar misschien wil je ook nog wat mooie dames uitnodigen. Ga met een paar vrienden rond de tafel zitten en maak een ‘gastenlijst’ van mensen die welkom zijn op jouw feest.

3 Maak een budget

Nu het minst leuke onderdeel van het organiseren van een groot feest: het budget maken. Bedenk hoeveel geld je wilt gebruiken voor de organisatie. Het is handig om dit te doen voordat je begint met de voorbereiding van je feest. Je kunt ook overwegen om de mensen een kleine entreeprijs te laten betalen. Zo kun je meer investeren in het feest en veel mensen hebben dit er waarschijnlijk wel voor over.

feest organiseren

Lees ook: Dit zijn de 7 beste steden voor mannen die wel van een feestje houden!

4 De locatie

Nu is het zaak om te bepalen waar je het feest gaat geven. Belangrijk is om na te gaan hoeveel mensen er komen. Wil je 50 mensen uitnodigen? Dan kun je het feest misschien wel thuis geven. Zo bespaar je flink wat geld! Nodig je echter een paar honderd man uit, dan zul je waarschijnlijk toch opzoek moeten gaan naar een andere locatie.

5 Decoratie

Heb je een ruimte uitgekozen? Dan is het tijd om na te denken over de decoratie. Wellicht heb je in de eerste brainstormsessie een leuk thema gekozen voor je feest. Nu is het tijd om glazen, borden, posters, etc aan te schaffen of te huren die bij je thema passen. Ook zijn er bedrijven die producten kunnen bedrukken. Zo kun je bijvoorbeeld leuke ronde bierviltjes bedrukken bij reclameland. Zo heb jij de meest unieke bierviltjes op jouw feest!

6 Eten en drinken

Een feest is geen feest zonder eten en drinken natuurlijk. Natuurlijk komen de mensen in eerste instantie voor de gezelligheid, maar ook voor een lekker drankje met een hapje. Wat ga je je gasten serveren? Jij en je vrienden vinden wellicht bier erg lekker, maar misschien komen er ook vrouwen die meer van wijn houden? Check de lijst van mensen die je uitgenodigd hebt en maak aan de hand daarvan een berekening. Voor de aanschaf van grote hoeveelheden drank kun je het beste naar de groothandel gaan.

7 Muziek

Als laatste, maar niet minder belangrijk: de muziek! Op een feest moet natuurlijk gedanst worden. Muziek bepaalt toch wel de sfeer op een feest. Je kunt ervoor kiezen om een DJ in te huren, maar hier zitten wel kosten aan verbonden. Ook kun je kiezen voor een lange Spotify playlist vol met nummers die je leuk vindt. Ook kun je je laten inspireren door playlists van anderen.

Heb jij weleens een groot feest georganiseerd? Zo ja, hoe was het? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response