LifestyleUiterlijk

Egaal bruin worden in de zomermaanden: 5 tips

Jaro1849 views
bruine-huid

Het is officieel zomer en het wordt gelijk goed warm. Volgende week worden temperaturen van boven de 30 graden verwacht. Ideaal voor een dagje aan het strand of een middag op het terras. Heerlijk bruin worden zodat je straks niet met je melkflessen op vakantie gaat. Sommige mannen zijn gezegend met een huid die vanzelf bruin wordt, maar veel Nederlandse mannen worden niet zo makkelijk bruin. En als je verbrandt, dan is het lastig om je huid weer te herstellen. Bovendien is het erg ongezond om te verbranden. Maar goed, hoe pak je dat aan? Egaal bruin worden? Wij hebben 5 tips om bruin te worden op een rijtje gezet!

Egaal bruin worden

Je kent het wel: heerlijk een dagje naar het strand om mooi bij te bruinen. Gezellig met je vrienden, een biertje erbij en af en toe een frisse duik in de zee. Superleuk natuurlijk, maar vaak kom je er na afloop achter dat je gigantisch verbrand bent. Dit is uiteraard allesbehalve fijn. Je huid voelt pijnlijk aan, het ziet er niet uit én het is bovendien erg ongezond. 

1 Zorg dat je genoeg drinkt

En dan hebben we het niet over biertjes of mixdrankjes… Goed hydrateren is essentieel wanneer je mooi bruin wilt worden. Een droge huid kleurt namelijk veel minder mooi. Daarnaast is het ook belangrijk om de huid zelf direct te hydrateren. Door bijvoorbeeld een verzorgende crème. Ook het gebruiken van een aftersun crème zorgt voor hydratatie van de huid. 

2 Zonnebrand om bruin te worden

Als tweede tip: smeer te allen tijde zonnebrandcrème op. In de zon liggen zonder dat je je lichaam insmeert is hartstikke gevaarlijk. De kans op huidkanker neemt toe en bovendien droogt je huid hiervan uit. Veel mannen denken dat je minder snel bruin wordt wanneer je je insmeert met zonnebrand, maar dit fabeltje mag linea recta naar de prullenbak. Zonnebrand zorgt er niet voor dat je extra snel bruin wordt, maar het vertraagd het proces ook niet. Ook de factor van de zonnebrand heeft helemaal niets te maken met hoe bruin je huid wordt. Smeer dus gerust factor 50, wanneer je een bleke huid hebt en snel verbrandt. Ook raden we je aan om je meerdere keren per dag in te smeren. 

Lees ook: 4 onbekende vakantiebestemmingen voor een ontspannen zomervakantie!

3 Olie om sneller bruin te worden

Naast zonnebrandcrème is er nog een manier om je huid tegen de zon te beschermen. Er is namelijk speciale zonnebrandolie. Deze olie is vaak een stuk duurder dan de van zichzelf al prijzige zonnebrandcrème, maar deze olie kun je wel gebruiken om sneller bruin te worden. Deze olie vormt als het ware een soort glanzende laag om je huid heen, waardoor je nog sneller bruin wordt. Wel is het verstandig om de hete middaguren te vermijden wanneer je deze olie gebruikt. Dan kun je je beter wel insmeren met zonnebrandcrème met een hoge factor. 

4 De zonnebank

Lukt het jou toch niet om op natuurlijke wijze mooi bruin te worden? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om naar de zonnebank te gaan. Via de zonnebank krijg je ook Vitamine D binnen en krijg je een mooi bruin kleurtje. Overmatig gebruik is niet bepaald gezond, maar eens in de zoveel tijd mag je best eens naar de zonnebank als je dat wilt. Zorg wel dat je niet te lang onder de zonnebank gaat, anders krijg je meer een oranjekleur!

5 Het gebruik van zelfbruiner

Je kunt dus valsspelen bij de zonnebank, maar er is nog een andere manier van valsspelen: zelfbruiner. Zelfbruiner is een soort van bruine crème die je op je lichaam smeert. Door de crème eens per dag aan te brengen, zul je naar verloop van tijd een bruine huid krijgen. Wel is het belangrijk om je van tevoren goed te laten informeren. Want als je een te donkere zelfbruiner gebruikt, dan ziet het er niet natuurlijk uit. Je zult dan allemaal bruine vlekken op je lichaam krijgen en daar word je natuurlijk ook niet blij van. 

5 Spraytan

Mocht je echt niet bruin worden en dat toch heel graag willen. Dan kun je altijd nog kiezen voor een bezoekje aan een tanning salon. Hier kun je namelijk een spraytan krijgen. Wat is het resultaat? Een egale bruine kleur die nagenoeg perfect is. Eigenlijk precies het tintje waar iedereen naar opzoek is. Nadeel is wel dat het er al snel ‘nep’ en ongeloofwaardig uitziet. Dat is natuurlijk ook niet gek, want deze bruine tint is ook hartstikke nep. 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response