Gadgets

Hoverboards steeds populairder

Danny Bijl1 comment1608 views
Hoverboard

In de straten kom je steeds meer hoverboards tegen. De populariteit van deze zelfbalancerende scooters met twee wielen neemt rap toe. Het is dan ook een klein apparaat waar mensen zich snel en gemakkelijk mee kunnen verplaatsen. Bovendien heb je de keuze uit diverse stoere ontwerpen voor een mooie prijs.

Hoverboard

Misschien kan je niet wachten om met je hoverboard de straat op te gaan. Wel is het besturen van deze scooter even wennen. Het leunt namelijk op zwaartekracht. Zo zal je om een bepaalde richting op te gaan lichtjes naar voren en naar achteren moeten leunen. Je hebt daarbij geen ondersteuning van een stuur, wat de segway wel heeft. Het is dus de kunst om op de hoverboard goed je evenwicht te bewaren. Gelukkig beschikt de hoverboard over een zogeheten ´double balancing´ system met twee wielen en twee motoren.

Verfijnd en snel apparaat

Het besturen van de hoverboard geeft een fijn gevoel. Het is namelijk een verfijnd apparaat waarmee je snel en soepel kunt rijden. Zo kun je de sneller of langzamer rijden door met je voeten druk uit te oefenen op het plateau van de hoverboard. Door met de voorkant van je voeten harder te drukken ga je steeds sneller rijden. Hou er wel rekening mee dat het apparaat rijdt op een batterij. Meestal kun je er 14 tot 16 kilometer mee afleggen voordat het opgeladen moet worden.

Rijden in elk steegje en straatje

De verfijnde en snelle hoverboard geeft je toegang tot alle smalle steegjes en straatjes van een grote stad. Het apparaat heeft namelijk een draaicirkel van nul. Zodoende is het ontzettend gemakkelijk om een draai van 360 graden te maken. Hou er wel rekening mee dat de hoverboard sinds enige tijd verboden is op de Nederlandse wegen en stoepen. Je mag er alleen nog mee rijden op eigen terrein.

Prijs van een hoverboard

Diverse winkels en webshops beschikken over een uitgebreid assortiment aan hoverboards. Voor een goed model ben je ongeveer 500 euro kwijt. Met een iets lager budget kun je eventueel de betaalbare Swagway van 400 euro aanschaffen. Aan bekende merken hangt weliswaar een prijskaartje, maar je bent daarmee wel verzekerd van kwaliteit. Een populair hoverboard model voor 500 euro is bijvoorbeeld de MonoRover R2. Met de stoere hoverboard is het heerlijk om elke stad op een eigen tempo te verkennen.

1 Comment

Leave a Response