FashionFeatured

7 items die jouw mancave niet mag missen

Danny Bijl4476 views
entertainmentkamer mancave

Een mancave is iets waar de meeste mannen van dromen: een geheel eigen ruimte waar vrouwen niet zonder uitdrukkelijke toestemming mogen komen en waar ze heerlijk kunnen relaxen en hobbyen. De één bouwt zijn mancave in de kelder (uiteraard voorzien van een tv, stoere geluidsinstallatie en koelkast), een ander gaat een stapje verder. Hier vind je een top 7 van items die in jouw mancave in elk geval niet mogen ontbreken!

  1. Je eigen decoraties

Meestal heb je als man zelf weinig in te brengen als het gaat om woninginrichting. Natuurlijk, je mag best helpen met het uitzoeken van een bank of boekenkast – tenslotte moet jij hem in elkaar zetten. Maar kiezen welke decoraties er staan of wat wel of niet mooi bij elkaar past, laten vrouwen meestal niet aan hun man over. Daarom zorg jij in jouw mancave voor je eigen decoraties, volledig naar je eigen smaak.

decoratie mancave

Bron: http://hative.com/man-cave-stuff-ideas/

  1. Luxe eigen keuken

Je mancave kan vanalles bevatten, van een uitgebreid mediacenter tot deze luxe keuken met bar. Zo  kun je lekker barbecuen met je vrienden of bijkletsen met een koud biertje erbij. Het is niet nodig te zeggen dat deze mancave niet voor iedereen weggelegd is: waar de ene man droomt van een eigen keuken, zal een andere man dit juist zien als een nachtmerrie. Maar zelfs als koken een nachtmerrie voor je is, is het een must als je in ieder geval de gelegenheid hebt om zelf iets te eten te maken – een barbecue of een frituurpan bijvoorbeeld.

Mancave

Bron: https://www.homify.nl/ideabooks/14028/homify-360-een-witte-villa-in-berlijn

  1. Je eigen lievelingsstoel

Heb je weinig ruimte voor een grote mancave, zorg dan dat er tenminste een lekkere, comfortabele stoel in staat. Het liefst een stoel waarvan mannen vol bewondering zeggen: “gaaf!” terwijl vrouwen ernaar kijken met een blik vol walging. Kies een stoel waarvan je weet dat je vrouw of vriendin die zonder pardon de woonkamer uit zou gooien – dan zit hij dubbel zo lekker in je mancave!

Mancave met lievelingsstoel

Bron: http://diyready.com/man-cave-ideas-for-real-men/

  1. Entertainment center

Je kunt je mancave volledig inrichten naar eigen wensen – dus ook dat belachelijk grote tv-scherm waarvan je vriendin zegt: “daar krijg ik de kriebels van”. Maak je eigen home cinema, waar je met je vrienden films kunt kijken die jij leuk vindt of waarmee je uitgebreid kunt genieten van de beste voetbalwedstrijden. Geen discussie, geen ‘mag ik de afstandbediening’: in heerlijke vrijheid genieten van die paar uurtjes die je af en toe eens vrij hebt.

entertainmentkamer mancave
Bron:  http://diyready.com/man-cave-ideas-for-real-men/ 

  1. Je eigen opbergmethodes

In je mancave kun je alles lekker opruimen zoals jij dat wilt – of niet, als je houdt van chaos! Toch is het sowieso aan te raden om je afstandsbedieningen op een vaste plaats op te bergen, anders ben je steeds aan het zoeken. In de ultieme mancave heb je hier een mannelijke oplossing voor die slechts weinig vrouwen zullen goedkeuren in hun interieur: je maakt de afstandsbedieningen gewoon met wat klittenband vast aan je tafel! Veel leuker dan zo’n keurig mandje om alles in op te bergen, toch?

eigen opbergmethode mancave

Bron: http://diply.com/bartender/article/man-cave-decoration-ideas

  1. Een geheime deur

Het hebben van een eigen mancave is al gaaf, maar je kunt het nog veel stoerder maken door de deur netjes uit het zicht te werken. Wat dacht je van een deur achter een boekenkast, een wijnrek of verstopt achter een muurtapijt of kunstwerk? Er is weinig gaver dan een mancave die je alleen kunt vinden als je weet waar hij is.

geheime deur mancave

Bron: http://hative.com/man-cave-stuff-ideas/ 

  1. Pooltafel

Heb je een grote ruimte ter beschikking, bijvoorbeeld de zolder of de kelder, dan kun je deze ombouwen tot een waar mannenparadijs. Een flinke bar, ruimte om tv te kijken en een grote pooltafel maken deze ruimte tot de droom van iedere man.

pooltafel mancave
Met deze 7 ideeën voor mancaves, heb je vast goede inspiratie opgedaan voor de inrichting van je eigen mancave. Zelfs al heb je niet de beschikking over een ruim budget of een flinke ruimte, toch kun je ook met beperkte middelen heel goed de mancave van je dromen bouwen. Vergeet vooral niet om duidelijk te maken dat dit verboden gebied is voor vrouwen – voor je het weet heb je ineens een knalroze walk-in closet in plaats van een stoere mancave!

Leave a Response