AutomotiveLifestyle

Onderzoek: Mannen zijn beter in navigeren dan vrouwen!

Jaro915 views
mannen-navigeren

Veel Nederlandse koppels en gezinnen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Dit geeft je vrijheid, komt onderweg dingen tegen en het ‘road trip gevoel’ is natuurlijk gewoon erg fijn. Als je weleens met je lief op roadtrip bent geweest dan weet je hoe essentieel een navigatiesysteem is… Vrouwen zijn nu niet bepaald goed in navigeren én dat wordt nu nog maar eens door een recent uitgevoerd onderzoek bevestigd!

Ruzie in de auto

Een roadtrip is romantisch, maar er zal ook gegarandeerd ruzie gemaakt worden… Wij mannen weten het namelijk altijd beter en vrouwen zijn echte twijfelkonten. Twee compleet verschillende gedachtegangen die geheid botsen wanneer er een afslag wordt gemist. Als man leg je de schuld natuurlijk meteen bij je lief, aangezien zij wel een fout moet hebben gemaakt tijdens het navigeren. Uit recent onderzoek blijkt dat die kans zeker aanwezig is.

Mannen zijn efficiënter

Uit dit onderzoek, dat uitgevoerd werd door de Universiteit van Santa Barbara, blijkt namelijk dat mannen navigeren aan de hand van snelkoppelingen. Wanneer een man in een bekende omgeving rijdt zal hij proberen de kortste route te rijden. Het onderzoek wijst uit dat vrouwen daarentegen altijd kiezen voor de ‘bekende weg’ en niet graag nieuwe routes proberen. Mannen zijn dus wel degelijk een stuk efficiënter achter het stuur.

mannen-navigeren-2

Lees ook: De zomer komt er aan: 5 mannelijke vakantiebestemmingen!

Het onderzoek

Het onderzoek bestond uit twee experimenten. In het eerste experiment moesten de 68 deelnemers (vrouwen en mannen) door een visueel doolhof navigeren die zij van te voren al hadden bekeken. Dit was ‘bekend terrein’ dus. Na deze proef werd de deelnemers gevraagd naar hun manier van navigeren, of ze daar tevreden mee waren en of zij videogames speelden.

In het tweede experiment moesten zij door een aangepaste versies van dat doolhof navigeren. Eén van de versies had andere oriëntatiepunten en de andere versie had dezelfde oriëntatiepunten als het origineel. Wat bleek? Mannen maken sneller snelkoppelingen, terwijl vrouwen eerder opzoek gingen naar de ‘bekende weg’ die zij voorheen al gereden hadden.

Wie kan beter navigeren? Jij of je partner? Laat het ons weten in de comments hieronder! 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response