Lifestyle

Op deze manier kun je een leuk zakcentje verdienen naast je (bij)baan

Redactie MannenNieuws263 views
Op deze manier kun je een leuk zakcentje verdienen naast je (bij)baan

De sterk opgelopen inflatie maakt dat een groeiend aantal Nederlanders steeds moeizamer rondkomt aan het eind van de maand. Zie jij je financiële tegoeden afnemen? Er zijn verschillende manieren waarop je dit tegen kunt gaan. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om zilver te verkopen aan een inkoper in de stad? Het kan gaan om je eigen zilveren bezittingen, maar bijvoorbeeld ook om zilverwerk wat je elders op de kop tikt en voor meer verkoopt. Zie het als beleggen in de meest simpele vorm; je schaft een edelmetaal aan en verkoopt deze op het moment dat de waarde ervan gestegen is. Zilver verkopen is momenteel interessant; de prijs van een kilogram zilver is de afgelopen paar jaar fors toegenomen als gevolg van de onzekerheid rond de macro-economische ontwikkelingen.

Zilver verkopen

Horloges inkopen en deze voor meer verkopen

In lijn met de mogelijkheid om los zilverwerk in te kopen en vervolgens weer te verkopen, zou je ook een handel in horloges kunnen starten. Koop zelf horloges in bij particulieren, om deze vervolgens bij een inkoopkantoor aan te bieden. Een horloge verkopen bij zo’n kantoor is veilig en snel; men doet ter plekke een vrijblijvend bod, waarbij je direct wordt uitbetaald op het moment dat je dit bod accepteert. Het is overigens niet alleen interessant om horloges in te kopen, om ze daarna te verkopen. Kijk ook nog eens in je eigen kasten. Wellicht vind je er horloges die je een paar jaar terug droeg, maar inmiddels al maanden niet meer om hebt gedaan. Door deze horloges te koop aan te bieden, bouw je aan een ruimte financiële reserve.

Verkopen aan particulieren brengt risico’s met zich mee

Het verkopen van zilverwerk, gouden bezittingen of bijvoorbeeld horloges aan een inkoopkantoor biedt verschillende voordelen ten opzichte van het verkopen ervan aan particulieren. Niet alleen ontvang je direct een reëel bod welke je ter plekke kunt laten uitbetalen; ook hoef je geen mensen thuis te ontvangen. Bij de verkoop van je bezittingen aan een particulier weet je vaak op voorhand niet precies met wie je zaken doet.

Bied je diensten aan via online platforms

Naast de mogelijkheid om een zakcentje te verdienen aan de handel in zilver- en goudwerk, zou je jouw diensten aan kunnen bieden via verschillende platforms. Help anderen bijvoorbeeld bij het sleutelen aan hun auto, voer kleine klussen bij mensen in huis uit of zorg dat de tuin onderhouden wordt. Niet alleen zijn dergelijke klussen vaak in een dag uit te voeren; het is ook nog eens hartstikke leuk! Er zijn diverse platforms waarop je deze en vergelijkbare diensten aan kunt bieden. Je kunt hierbij zelf bepalen tegen welke prijs je dit doet. Het kan een fijne aanvulling zijn op je reguliere inkomen.

Leave a Response