Sport

Sportieve uitjes met vrienden: 7 ideeën

Redactie MannenNieuws1758 views
Bubble voetbal

Er komt onherroepelijk een tijd dat jouw vriendengroep terugkijkt naar de herinneringen die jullie delen, tegen die tijd zijn jullie oud en stram. Eerst moeten die herinneringen natuurlijk nog gemaakt worden en daarbij mogen jullie best wat grenzen verleggen! Welke sportieve uitjes staan er op het programma?

Abseilen van de Euromast

Vergeet bungeejumpen, maar ga abseilen! Waarom? Simpel, bij bungeejumpen kun je zelf nietsdoen, het is een veredelde kermisattractie, je bent als het ware een passagier. Indien je kiest voor abseilen moet je zelf aan de bak. Onder leiding van een ervaren instructeur daal je in 15 minuten honderd meter af. Ondertussen kun je genieten van de skyline van Rotterdam. Een professionele fotograaf legt jullie verrichtingen vast, dat is leuk voor later.

IJskarten

IJskarten is relatief nieuw, als je tenminste in Nederland woont. In Scandinavië bestaat het al veel langer, daar racen ze met alles wat wielen heeft over bevroren meren. In Nederland duurt het seizoen voor ijskarten maar kort. Aan het eind van de winterperiode openen de overdekte schaatsbanen hun deuren voor snelheidsduivels in een kart. De speciale banden onder de kart zorgen ervoor dat het ijs je om de oren spat. Je kunt dit o.a. doen in de Skidome in Rucphen. Onderstaand een impressie van hen zodat je een beeld krijgt bij het ijskarten.

Survival in een grottenstelsel

De doorsnee survival weekeinden zijn vaak redelijk saai. Met een kano door een rivier of een ´hoge touwbaan parcours´: been there, done that! Een ontdekkingstocht door een grottenstelsel in de Belgische Ardennen is duidelijk iets anders. In de avonduren maak je een kampvuur en spreek je de dag door met je vrienden onder het genot van een drankje. Uiteraard overnacht je vervolgens in de grot.

Survivallen in grotten ardennen
Bron afbeelding

Cursus waterskiën

Waterskiën is een van de meest gave sporten. Wat is er leuker dan achter een speedboot over het water te scheren. Vergis je niet, waterskiën is best een lastige sport. Het komt aan op een combinatie van kracht, behendigheid en balans. Waarom niet een cursus doen met je vrienden? Als je de kunst van het waterskiën onder de knie hebt, kun je die ook op vakantie uitgebreid beoefenen.

Op haaien vissen in de Ierse zee

Indien je een paar dagen vrij hebt, kun je ervoor kiezen om op blauwe haaien te vissen in de Ierse zee. Vanuit bijvoorbeeld het kustdorpje Cobh neemt een beroepsschipper je mee in een kleine boot die desondanks een volledige uitrusting aan boord heeft. De Ierse kust staat bekend om haar rijke visgronden en daar komt de blauwe haai op af. Bijvangst zoals bijvoorbeeld een leng neem je mee naar het hotel zodat je de volgende dag kunt genieten van je zelf gevangen vis.

haaien vissen ierse zee

Mud Masters

Bestaat er binnen jouw vriendengroepje nog altijd onduidelijkheid wie de sterkste is, of wie het grootste uithoudingsvermogen heeft? Dan wordt het tijd voor een rondje ‘Mud Masters’. Het parcours van ‘Mud Masters’ vertoont grote gelijkenissen met de hindernisbanen die door iedere marinier worden gevreesd. Hier kun je laten zien hoe sterk en behendig je bent, maar het is wel de bedoeling dat je samen aan de finish komt. Met andere woorden: je helpt elkaar, door dik en dun.

Bubble voetbal

Zijn de mannen liefhebber van een potje voetbal? Dan is het leuk om bubble voetbal te spelen. Veel heb je er niet voor nodig. Een voetbalveld en een aantal ‘bubbles’ volstaan. De spelregels van bubble voetbal wijken niet af van normaal voetbal, met dien verstande dat het is toegestaan elkaar omver te gooien. Natuurlijk speel je de derde helft in de kantine …

Bubble voetbal

Welke activiteit je ook kiest, maak plezier en zorg ervoor dat je foto’s of video-opnames maakt. Dat is leuk voor als jullie later oud en bedaagd zijn. Weet je nog wel oudje?

Leave a Response