Nieuws

Persbericht: Vrouwen doen de was voor de Nederlandse man

Redactie MannenNieuws1187 views
was doen

Culemborg, 25 augustus 2016 – Hoe staat het met de hygiëne in Nederlandse huishoudens? Dat zocht SmartStudentDeals.nl, in samenwerking met NovioResearch, uit door een onderzoek onder meer dan 1000 Nederlanders. Opvallend is dat mannen vaker hun bed verschonen dan vrouwen, maar dat 1 op de 3 mannen zelf nooit de was doet en dit lekker aan een ander overlaat.

Kleine wasjes, grote wasjes, wie doet ze in de wasmachine?

Uit het onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren nooit zelf wast omdat iemand anders dat voor hen doet. Onder 18-25 jarigen is dat percentage zelfs 2 keer zo groot als onder 26-34 jarigen. Opvallend is dat 1 op de 3 Nederlandse mannen aangeeft de was zelfs helemaal nooit te doen. Reden daarvoor kan zijn dat vrouwen de was voor mannen doen want 93,7% van de vrouwen geeft namelijk aan de was vaker te doen.

Hoe schoon is ons bed?

Ongeveer één op de zes jongeren verschoont maar 1x per maand hun bed. Wat betreft kleding zijn ze vrij schoon, bijna twee derde van de jongeren trekt om de dag een schone broek of rok aan. Toch geeft 15% van de jongeren aan vaak de hele week dezelfde broek of rok te dragen. Gemakzucht en het feit dat veel jongeren op kamers wonen kunnen als oorzaak worden gezien.

Lang leve de vaatwasser

Qua afwasgewoontes lijkt er hoop te zijn voor studenten die zich ergeren aan die eeuwige berg afwas. Zo geeft slechts 1 op de 10 jongeren aan de afwas maar één keer per week te doen. Daarentegen doet ruim een derde de afwas zelfs iedere dag. Tot slot geeft meer dan de helft van de jongeren van 18-34 jaar aan nooit de afwas te doen omdat ze een vaatwasser hebben.

Blog onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Smartstudentdeals.nl. Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën. Voor de mannen die thuis toch de was moeten we doen, hebben we wastips voor mannen op een rijtje gezet.

Leave a Response