Nieuws

Werkloos? In deze sectoren zoeken ze mensen

Tom van Pinxteren690 views
werkloosheid

In de coronatijd zijn helaas veel mensen werkloos geworden. Met name in de horecabranche zijn er veel slachtoffers gevallen. Inmiddels wordt er wel een stuk meer gewerkt dan een paar maanden geleden. Daarom is het interessant om eens te kijken naar sectoren die de werkeloosheid kunnen terugdringen. Alle tips zijn welkom als je werkloos bent. Daarom worden in dit artikel 6 sectoren besproken met veel werk.

Transport en logistiek 

De transportbranche heeft door het coronavirus een belangrijke rol gekregen in de samenleving. De laatste jaren kozen al meer mensen voor bezorgopties boven een winkelbezoek. Nu het afgeraden wordt om drukte op te zoeken, draaien bezorgers overuren. Op zoek gaan naar een nieuwe baan in het transport of de logistiek is daarom een verstandige optie. Er is niet alleen veel vraag naar bezorgers, maar ook in de logistieke centra zijn extra handjes nodig. De kans is groot dat je in deze sector een baan gaat vinden.

Banen in transport en logistiek

Onderwijs

Waar is veel werk in te vinden? Eigenlijk is er in het onderwijs al een langere tijd een tekort aan leerkrachten. Zowel in het basis als het middelbaaronderwijs zijn veel vacatures. Vooral docenten voor taal en de exacte vakken zijn gewild. Een nieuwe baan zoeken in het onderwijs gaat wel gepaard met een opleiding. Gelukkig bestaan er veel omscholingsmogelijkheden om versneld leraar te worden.

In het onderwijs werk zoeken

ICT

Thuiswerken is in deze tijd de nieuwe standaard. Bedrijven ontdekken nu dat er voor veel functies geen fysieke aanwezigheid van werknemers nodig is. Hierdoor is er wel een enorme vraag naar specialisten op het gebied van cybersecurity en Cloud-toepassingen. De werkloosheid kan flink teruggedrongen worden als mensen zich laten omscholen om in de ICT te werken.

Banen zijn er in de ICT

Zorg

Waar is het meeste werk in te vinden? De zorg uiteraard. Er zijn sectoren van de arbeidsmarkt waar een chronisch tekort aan mensen is. Dit geldt zeker voor de zorg. Nu onze samenleving kwetsbaar is door het coronavirus, steunen we op onze helden in de zorg. Er wordt hevig om extra helden geroepen. De GGD ’s zoeken bemonsteraars in de teststraten en er is veel vraag naar verpleegkundigen. Met name op de IC, OK en spoedeisende hulp is werk te vinden.

In de zorg is er vraag naar nieuwe helden.

Land- en tuinbouw

Ik ben werkloos en ik heb groene vingers. Pas jij in dit profiel? In de groensector zijn ze op zoek naar mensen. Hoveniers zijn schaars tegenwoordig. Ook in het oogstseizoen zijn er veel extra mensen nodig in de land en tuinbouw.

Land-en tuinbouw vacatures

Energie, bouw en installatie 

Er is al een tijdje een zorgwekkende ontwikkeling gaande. Het loopt geen storm op de vakscholen. De werkloosheidcijfers zouden flink teruggedrongen kunnen worden wanneer mensen zich laten omscholen.  Er zijn installateurs, werkvoorbereiders, schilders, stukadoors, timmerlieden en monteurs nodig. Er is een enorme vraag naar woningen in de Nederland. Daarom is het handig om eens in de bouw te kijken als je werkloos bent.

Dus waar is werk te vinden? De bovengenoemde sectoren bieden perspectief voor de werklozen. Voor veel beroepen is omscholing belangrijk. Omscholing zal de komende tijd een belangrijke bron van nieuwe werknemers worden. Ooit zal deze crisis opgelost zijn, maar in de tussentijd is het verstandig te kijken waar veel vacatures zijn. Van werkloos zijn word je namelijk niet gelukkig van. Heb je ook in deze sectoren moeite met het vinden van een baan? Lees in het volgende artikel wat je kan doen.

Leave a Response