Nieuws

Werkloos? Zo kom je snel weer aan werk!

Redactie MannenNieuws1453 views
werkloos - zo kom je snel aan werk

Ben je helaas werkloos thuis komen te zitten? Bijvoorbeeld omdat je vanwege een organisatie ontslagen bent? Of ben je net afgestudeerd en lukt het je maar niet om aan een baan te komen? Laat de moed niet zakken. Er zijn volop mogelijkheden om jezelf (opnieuw) in de markt te zetten en daarmee een nieuwe baan te vinden. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Een van de eerste stappen die je kunt zetten in je zoektocht naar een nieuwe baan, is je inschrijven bij een uitzendbureau. Loop eens binnen bij een uitzendbureau bij jou in de buurt en informeer naar de openstaande vacatures. Je kunt je ook online inschrijven bij verschillende uitzendbureaus of de verschillende bekende vacaturesites. Bij hoe meer bureaus je dat doet, hoe groter je kansen zijn op een nieuwe baan.

Herzie je sollicitatiestrategie

Als je al een tijdje thuiszit, kan het helpen om je sollicitatiestrategie te herzien. Soms helpt het om jezelf de vraag te stellen of de oorzaak van je werkloosheid niet (gedeeltelijk) bij jezelf ligt. Schrijf je je sollicitatiebrieven wel op de juiste manier, is je cv misschien verouderd of komt je presentatie niet overtuigend genoeg over? Het UWV biedt diverse sollicitatietrainingen aan om te werken aan een overtuigende sollicitatie. Zelfverzekerd overkomen is ook belangrijk. Een onzeker persoon wordt vaak niet aangenomen. In een eerder artikel gaven we 12 tips om je zelfvertrouwen te vergroten.

Vraag je netwerk jou te helpen

Het is altijd gemakkelijker om via een bekende aan een nieuwe baan te komen. Vertel de mensen in je omgeving dat je een baan zoekt. Eventueel kun je een elevator pitch voorbereiden die je kunt delen als je onverwachts iemand tegen het lijf loopt. De kracht van social media is bovendien ongekend. Het loont dus zeker om eens een berichtje op Facebook te plaatsen. Vertel duidelijk wat je zoekt en wat je een bedrijf te bieden hebt.

Maak een professioneel LinkedIn profiel aan

Een LinkedIn profiel aanmaken is handig als je geen baan hebt. Maar wat zet je op je profiel als je geen baan hebt en werk zoekt. Je kunt jezelf natuurlijk ook zelfstandig ondernemer noemen. Freelancer zijn is een populaire ontsnappingsroute op LinkedIn.

Start je eigen onderneming

Loop je al langer als een jaar thuis en lukt het je maar niet om je droombaan te vinden? Overweeg dan eens om zelfstandig ondernemer te worden. Tijdens het ondernemerschap leer je ongelofelijk veel over jezelf en ontwikkel je bovendien vaardigheden die je in het echte bedrijfsleven misschien niet direct ontwikkelt. De Kamer van Koophandel biedt diverse interessante cursussen aan.

Voorkom een negatieve mindset

Als je langdurig thuiszit, is de kans groot dat je in een negatieve mindset terecht komt. In het ergste geval kan het je wanhopig, onzeker of zelfs depressief maken. Om deze negatieve vicieuze cirkel te doorbreken, is het belangrijk om positief te blijven. Blijf bijvoorbeeld in beweging, ga sporten en probeer vooral ook leuke dingen te doen. Positieve sollicitanten vallen altijd op bij een recruiter of werkgever.

Natuurlijk kun je in de tijd waarin je nog geen baan hebt vrijwilligerswerk verrichten. Daarmee blijf je je nuttig voelen, voel je je positief en zelfverzekerd en dit helpt je zeker in je zoektocht naar je nieuwe baan.

Kortom, ga met bovenstaande tips aan de slag en wie weet ga je binnenkort aan de slag bij je nieuwe werkgever!

Leave a Response