SportFeatured

Squash: Een van de gezondste sporten voor mannen

Danny Bijl3019 views
Squashen gezonde sport

Iedereen weet dat sporten ontzettend goed voor je gezondheid is. Niet voor niets wagen duizenden Nederlanders zich dagelijks in de sportschool of op het sportveld. Maar een van de gezondste sporten voor mannen blijkt binnen gespeeld te worden. Dit is namelijk het racketspel squash, waarbij je behoorlijk in beweging bent. Squashpoint legt uit waarom dit zo is!

Een van de gezondste sporten

Volgens het toonaangevende magazine Forbes is squash een van de gezondste sporten ter wereld. Het is een echte aanrader wanneer je de conditie van je lichaam wilt verbeteren. Bij squash sla je met een racket een bal tegen een voormuur. Dit doe je om en om met een andere speler in een kleine binnenruimte. De kleine bal stuitert ontzettend snel door de ruimte, soms ook via de zijmuren. Voor squash moet je dan ook ontzettend flexibel en snel zijn. Heb je het eenmaal onder knie, dan gaat je conditie en spierkracht met sprongen vooruit. Sommige spelers verbranden wel 1000 calorieën per uur. Het vele draaien en lopen heeft een positieve werking op de flexibiliteit van je spieren.

Squashen gezonde sport

Een sport voor jong en oud

Als beginnende squashspeler vliegt het balletje je soms om de oren. Bedenk dat zelfs de meest geoefende squashspeler het razendsnelle racketspel heeft moeten leren. Gelukkig is het squashen redelijk makkelijk te leren. Iedereen kan immers met een racket het balletje tegen de muur slaan. Squash is dan ook een sport waar jong en oud plezier aan beleeft. Niet alleen is het een van de gezondste sporten voor mannen, ook vrouwen en kinderen kunnen op de baan deelnemen aan een potje squash.

Squashlessen volgen

Beginnende squashers kunnen uiteraard wel werken aan hun snelheid en flexibiliteit. Na een paar lessen is al te merken dat je sneller reageert. Het helpt om regelmatig naar de sportschool te gaan. Ongetwijfeld vind je in de buurt een fitnesschool dat squashlessen aanbiedt. Onder leiding van een ervaren instructeur leer je alle kneepjes van deze razendsnelle sport. Meestal vinden deze lessen plaats in een groep. Zo kun je elkaar stimuleren om nog beter te gaan squashen. Of huur zelf een baan bij een sportschool en speel zoveel potjes als je wilt.

Speel de pannen van het dak

Misschien blijk je wel aanleg te hebben voor het squashen. In dat geval kun je overwegen om deel te nemen aan wedstrijden. Misschien treed je wel in de voetsporen van beroemde squashspelers als Castagnet en Selby. Zij spelen zowel alleen als in dubbelspel de pannen van het dak. De meeste squashcompetities worden georganiseerd door de Squashbond Nederland. Hier zijn de meest geoefende spelers bij aangesloten. Het zal je nog verbazen hoe ongelooflijk snel dit bijzondere spel verloopt. Of bekijk eens een spannende squashwedstrijd op televisie. Wellicht doe je inspiratie op, en maak je veel indruk op de sportschool.

Squashen is zeer goed voor je gezondheid

Veel bewegen is ontzettend goed voor je gezondheid. Een van de beste sporten om zowel je conditie als snelheid te verbeteren is squash. Deze razendsnelle sport zorgt ervoor dat zowel je conditie als energielevel en spelplezier met sprongen vooruit gaat.

Leave a Response