Klussen

Trap schilderen: 10 onmisbare benodigdheden

Redactie MannenNieuws613 views
Trap schilderen 10 onmisbare benodigdheden

Is je trap aan een verfbeurt toe? Dan kun je ervoor kiezen om dit te laten doen door een professional maar een trap schilderen is een klus die je ook prima zelf kunt oppakken. Je moet even weten hoe je dit moet aanpakken en welke benodigdheden hiervoor onmisbaar zijn. In dit blog geven we je alle informatie die je nodig hebt om deze klus zelf op te pakken. 

Trap verven een lastige klus?

Je zou wellicht denken dat een trap verven een lastige klus is maar niets is minder waar. Je moet wel even weten hoe je dit moet aanpakken en welke benodigdheden je binnen handbereik moet hebben. Uiteraard beginnen we met dit laatste punt. Je doet er immers verstandig aan om eerst alle benodigde materialen te verzamelen voordat je aan de klus begint. Om je het gemakkelijk te maken hebben we hieronder een boodschappenlijstje voor je opgesteld.

Dit heb je nodig om een trap te schilderen

Dit heb je nodig om een trap te schilderen
  • Grondverf
  • Trapverf
  • Afplaktape
  • Zeil
  • Middelen om te ontvetten
  • Schuurpapier
  • Middelen voor eventueel houtherstel
  • Kwasten en rollers
  • Verfbakjes
  • Roerstokjes

Waarom het belangrijk is om materialen van goede kwaliteit te kiezen

De eerste stap is dus dat je op zoek gaat naar de benodigde materialen en dan kom je al direct voor een behoorlijke verleiding te staan. Je ziet in de (online) verfwinkel niet alleen een grote diversiteit aan verfmaterialen maar ook aan prijsstellingen. Trap niet in de financiële verleiding door te kiezen voor de voordeligste optie. Het is bij het verven van een trap belangrijk om voor materialen van goede kwaliteit te kiezen. Dit is niet alleen het geval met het oog op de verf zelf maar ook op de materialen die je gebruikt. Je zult ervaren dat het gebruik van een kwalitatieve verfkwast vele malen lekkerder werkt dan een kwast van mindere kwaliteit. Iedereen kent de frustratie van de loszittende haren van een slechte verfkwast immers wel. Daarnaast is het ook van belang om te kiezen voor de beste verfroller. Het materiaal van de verfroller die je kiest moet immers altijd passen bij het oppervlak en ook bij de verf die je gebruikt.

Trap verven, zo pak je het aan

Als je alle benodigde materialen hebt verzameld, kun je aan je klus beginnen. De eerste stap die je hierbij zet is het schoonmaken van de trap, het schuren en ontvetten en het repareren van eventuele oneffenheden. Vervolgens plak je de trap af en leg je zeil om de omgeving te beschermen. Daarna kan de verfklus beginnen waarbij je allereerst met grondverf aan de gang gaat voordat je de definitieve verflaag aanbrengt. Dit lijkt een flinke klus maar neem van ons aan: als je over de juiste materialen beschikt valt dit in de praktijk flink mee.

Leave a Response