Gadgets

Vet: een AI computer als spiegel in je huis

David1396 views

We zien steeds vaker de invloed van supercomputers in ons dagelijks leven. Van de zoekrobot van Google tot zelfrijdende auto’s van Tesla: artificial intelligence, oftewel AI, wordt steeds prominenter in ons leven. Er bestaan zorgen, omdat deze AI op een gegeven moment zo slim zou kunnen worden dat hij voor zichzelf gaat denken en mensen kan bedreigen, maar gelukkig is het nog niet zover.

Op dit moment worden er namelijk vooral handige producten gemaakt met AI, waarbij DUO, een slimme spiegel de laatste uitvinding is. Met DUO heb je een spiegel die tegelijkertijd een sterke computer is en wij zijn flink onder de indruk.

Alles dat je nodig hebt op één scherm

DUO moet smartphones, tablets, de thermostaat, spiegel en nog veel meer samenbrengen in één oppervlakte. Hoewel de makers zelf niet over een spiegel willen praten maar een computer met spiegelend oppervlakte, is DUO in principe simpelweg een ontzettend geavanceerde spiegel.

Met de spiegel kan er allerlei informatie worden opgevraagd. Van het plaatselijke weerbericht tot het nieuws of informatie over het beste Italiaanse restaurant in de buurt. Ook zou je met behulp van de spiegel moeten kunnen Skypen en bellen, terwijl je ook de deur kunt opendoen als je een elektrische bel hebt.

Apps, apps en nog meer apps

Alsof al deze features nog niet genoeg zijn, zou er ook een speciale app store komen voor DUO. Hiervoor kunnen producenten zelf een app maken, die gebruikers vervolgens kunnen downloaden naar hun DUO-spiegel. Op deze manier willen de makers van de spiegel iets creëren wat heel veel andere apparaten, waaronder een televisie, overbodig maakt.

Wat kunnen we verwachten?

De DUO spiegel is op dit moment nog niet in productie, maar zou dit wel binnenkort moeten zijn. De eerste informatie is hoopgevend, maar experts zijn kritisch en zeggen dat de makers te veel hooi op de vork nemen met de plannen. Omdat de spiegel zoveel zou moeten kunnen, ligt het niet voor de hand dat de spiegel goedkoop gemaakt kan worden zoals de makers zelf wel denken. Zeker in de beginfase, waarbij je nog niet op grote schaal kunt produceren, zou de prijs zelfs bijzonder hoog kunnen uitvallen.

Tegelijkertijd lijken de makers er goed over nagedacht te hebben en te weten waar de grenzen liggen van het haalbare. Zelf oordelen? Check het reclamefilmpje van DUO:

Hoofdfoto: DUO/YouTube

Leave a Response