AutomotiveFeaturedLifestyle

De voordelen van fietsen naar je werk

Danny Bijl1506 views
fietsen naar het werk

Na je werk in de auto stappen lijkt veel aantrekkelijker dan op je fiets naar huis te gaan. Als het dan ook nog regent, rijdt de automobilist met een grijns op zijn gezicht naar huis, terwijl de fietser zich in een regenpak hult. Een half uur later heeft de fietser de stress eruit gefietst en geniet thuis van een succesvolle dag. De regen zorgde voor extra files en de automobilist denkt er als altijd over na de volgende keer écht de fiets te pakken. Waarom zou je met de fiets naar het werk gaan? Fietsenmakerhoorn.nl zet de voordelen op een rijtje.

Brandstof

Heb je het er op gewaagd en ben je op de fiets naar je werk, dan is het lachen geblazen als je ziet dat de benzinepomphouder de prijzen weer eens heeft verhoogd. De auto staat immers voor de deur en verbruikt geen druppel benzine. De eigen brandstof is kosteloos en heeft bovendien een positieve uitwerking op het lichaam. Na een paar weken fietsen ligt je conditie op een hoog peil, terwijl je in de tussentijd geld hebt overhoudt door de brandstofbesparing.

Sportschool

Een uurtje fietsen per dag staat bijna gelijk aan een uurtje in de sportschool. Of dat op de minuut na klopt, daarover kun je van mening verschillen, maar het staat buiten kijf dat je op de fiets naar je werk net zo aan je conditie werkt als in de sportschool. De abonnementskosten voor de sportschool kun je beter gebruiken om eens exclusief uit eten te gaan en met je partner van een paar culinaire highlights te genieten.

Praktisch

In de winter hoef je niet te krabben, maar volstaat warme kleding. In de zomer is een cabriolet of een airco weliswaar handig, maar een cabriolet of wagen met airco staat net zo lang in de file als elke andere auto. Daarnaast bieden stijlvolle regenpakken voldoende bescherming tegen regendruppels. De tijden van de kanariegele poncho’s zijn echt allang voorbij.

Belastingen

De kilometervergoeding om van huis op het werk te komen geldt net zo goed voor auto’s als voor fietsers. De wettelijke vergoeding per kilometer maakt namelijk geen verschil tussen een auto, een brommer of een fiets. Dat is een prettige bijkomstigheid, omdat de eerder besproken brandstof voor de fietser geen cent kost.

Droom

De collega van de administratie blijkt ook op de fiets naar het werk te gaan. Hoe vaak wilde je haar niet aanspreken bij de koffie-automaat, maar stond je met een mond vol tanden? Nu fietsen jullie naast elkaar op weg naar het werk. Dat ze je onderweg uitnodigt om het weekend samen een fietstocht te maken is een situatie die alleen in je dromen voorkomt. Nu blijkt dus dat dromen uitkomen en dat alleen door met je fiets naar het werk te gaan!

Resumé: ga je op de fiets naar je werk, dan breng je je conditie op peil en je bespaart wat uurtjes in de sportschool. Bovendien vermijd je files en je ontvangt kilometergeld. Last but not least worden dromen werkelijkheid. Op de fiets naar je werk, waarom niet…

Leave a Response