FeaturedLifestyle

Vrijgezellenfeest mannen: 8 originele ideeën

Redactie MannenNieuws1 comment2530 views
blokarten

Een goede vriend van je stapt binnenkort in het huwelijksbootje en je wilt hem echt de dag van zijn leven geven. Nee, natuurlijk niet op de dag van de bruiloft zelf, maar met een onvergetelijk vrijgezellenfeest!

Je kunt natuurlijk gaan paintballen, bowlen of je vriend in een pak door Amsterdam heen sturen. Maar als je de clichés bij vrijgezellenfeest mannen wilt vermijden, dan zul je met wat originelers op de proppen moeten komen. We helpen je graag met daarbij met onze acht originele ideeën voor vrijgezellenfeest mannen.

Tip 1: Mountainbiken in een mergelgrot

Maastricht en Valkenburg zijn ontzettend geschikte plaatsen voor een vrijgezellenfeest mannen. Het is er gezellig en je kunt makkelijk accommodaties voor grotere groepen vinden. Je kunt ook “grot-biken” in Valkenburg: met zijn allen in het donker op een mountainbike door een mergelgrot. Het tempo wordt bepaald door de langzaamste in je groep. Het grotbiken doe je onder begeleiding, dus probeer van tevoren even een relaxte gids te regelen die er niet van schrikt als af en toe iemand tegen de muur wordt gekwakt.

grotbiken vrijgezellenfeest mannen
Bron afbeelding

Tip 2: Stormbaan

Als je er een sadistisch genoeg in schept om de vrijgezel (en de rest van de groep) eens flink af te matten, dan is een stormbaan daar perfect voor. Je kunt bijvoorbeeld een echte militaire stormbaan opzoeken, die compleet met klimtouwen en modderige hindernissen is uitgerust. Maar je hebt ook stormbanen die meer lijken op Wipe Out, waarbij het dus ook op behendigheid en inzicht aankomt.

Tip 3: Blokarten op het strand

Langs de hele Nederlandse kust kun je blokarten. Een spectaculaire ervaring… als het hard genoeg waait natuurlijk. Met een door wind aangedreven voertuig race je over het strand. Er zijn speciale arrangementen voor vrijgezellenfeesten, waarbij je het blokarten ook kunt combineren met bijvoorbeeld kitesurfen.

blokarten
Bron afbeelding

Tip 4: Boerengolfen

Het “probleem” met een vrijgezellenfeest mannen is dat je vaak met een grote groep bent. Je moet dus een activiteit vinden die iedereen leuk vindt en waar iedereen tegelijk mee kan doen. Aan Boerengolfen kan iedereen meedoen, ongeacht zijn conditie of leeftijd. Met een boerengolfclub (een stok met een klomp eraan) bagger je door het weiland rondom een boerderij om zo snel mogelijk de bal in de hole te slaan. Ook voor niet-sportievelingen superleuk om te doen.

Tip 5: IJskarten

Natuurlijk zijn er veel vrijgezellenfeesten waarbij je gaat karten. Maar ijskarten is een heel andere tak van sport. Daarbij gaat het niet alleen om de hoogste snelheid, maar vooral om je behendigheid om de elektrische kart over het ijs te kunnen laten driften. Opeens blijk je naar links te moeten sturen als je rechtsaf wilt, da’s best verwarrend. Wie wordt de ijskoning van jullie vrijgezellenfeest?

ijskarten
Bron afbeelding

Tip 6: Speurtochten

Je kunt zelf een speurtocht voor de vrijgezel uitzetten. Je dropt hem bijvoorbeeld een paar kilometer voor jullie eindbestemming en laat hem via een vaste route daarnaartoe lopen. Het thema kun je laten afhangen van de vrijgezel en jullie ideeën. Als je het te veel moeite vindt om zelf een speurtocht op te zetten, zijn er veel aanbieders van uitdagende en originele speurtochten. Bijvoorbeeld net als in The Hangover achterhalen wat er gisteren nou ook al weer gebeurd is of je stuurt de vrijgezel met leuke opdrachten door de Rosse Buurt van Amsterdam. Wil je het vrijgezellenfeest ook nog financieel aantrekkelijk laten worden, dan kun je met je groep op jacht gaan naar een jackpot, waar tegelijkertijd ook andere groepen naar op zoek zijn.

Tip 7: Punteren in Giethoorn

Soms moet je met een vrijgezellenfeest juist ergens heen gaan waar je op het eerste gezicht totaal niets te zoeken hebt. Bijvoorbeeld naar het keurige Giethoorn, het Venetië van het Noorden (alhoewel Brugge dat ook van zichzelf zegt). Daar kun je fluisterbootjes huren, die je kunt met een stok vooruit moet duwen (punteren). Klinkt misschien heel suf, maar zeker weten dat iedereen na verloop van tijd de lol hier van gaat inzien en ontzettend zijn best gaat doen om die andere punterbootjes voor te blijven.

punteren giethoorn vrijgezellenfeest
Bron afbeelding

Tip 8: Vrijgezellenfeest aan de Middellandse Zee

Heb je als groep wat meer te besteden, kijk dan eens naar een bestemming in bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Als je op tijd erbij bent, kun je prima voordelige vliegtickets naar een mooie mediterrane bestemming kiezen. Wat dacht je van Valencia, Barcelona of Lissabon? Allemaal geweldige steden waar je een onvergetelijk vrijgezellenfeest kunt vieren. En wil je echt alleen maar feest vieren, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor Albufeira of Lloret de Mar.

Welke van deze tips je ook kiest, je weet zeker dat jouw vriend daarmee de beste dag van zijn leven heeft.

1 Comment

Leave a Response