Sport

Welke grassoort is het meest geschikt voor sportvelden?

Redactie MannenNieuws599 views
Welke grassoort is het meest geschikt voor sportvelden?

Als voorzitter van de lokale sportvereniging heeft u de keuze gemaakt. In ieder geval wilt u natuurgras op de velden en geen kunstgras. Niet alleen voor het juiste comfort en de perfecte speelervaring, maar ook voor de lage onderhoudskosten in de toekomst. Omdat er lange tijd geen grote investeringen zijn gedaan in het sportcomplex is er nu geld beschikbaar om onder andere de sportvelden van nieuw gras te voorzien. Nu rijst de vraag welke gras u straks laat inzaaien.

In het blog gazon informatie kunt u over de specifieke eigenschappen en toepassingen van verschillende grassoorten lezen. Hier gaan we dieper op de soorten gras in die voor sportvelden geschikt zijn.

NATUURLIJK GRAS

U wilt voor uw leden duurzame en veilige sportvelden van hoge kwaliteit. We weten bovendien allemaal dat de beoefening van een sport in belangrijke mate bijdraagt aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Sport wordt zo een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Natuurlijke en duurzame materialen en grondstoffen hierbij gebruiken is belangrijk. U versterkt hiermee de noodzakelijke groene structuur in ons dichtbebouwde land en u maakt een gebied klimaatbestendig. Door de goede afvoer van regenwater en temperatuurdemping draagt natuurgras op een positieve manier bij aan ons klimaat.

DE KEUZE VAN HET GRASZAAD

DE KEUZE VAN HET GRASZAAD

Op nummer 1 staat Engels raaigras en op nummer 2 veldbeemdgras. Een hoge betredingstolerantie en bespelingstolerantie, een groot herstelvermogen en standvastigheid zijn mooie eigenschappen. Er moet wel lekker gevoetbald of gehockeyd kunnen worden! Het snelle kiemen en sterke beworteling zorgen ervoor dat het veld heel blijft en na elke winter herstelt de grasmat zich weer perfect. De samenstelling van 75% Engels raaigras en 25% veldbeemdgras staat garant voor supersterke sportvelden. Veel speeluren kunnen makkelijk worden ingepland. Bovendien herstellen deze sportvelden weer snel na intensieve wedstrijden. Als voorzitter heeft u natuurlijk al het één en ander uitgezocht. Zo weet u nu dat Engels raaigras voor een snelle vestiging zorgt en een groot herstelvermogen heeft. Veldbeemdgras geeft extra stevigheid en een mooie weertolerantie. U kunt deze sportveld samenstelling op elk bodemtype gebruiken.

SLIM ZAAIEN

U ziet graag dat er honderden uren speelplezier mogelijk zijn bij uw sportvereniging. Innovatieve zaadtechnologie, slim zaaien en goed onderhoud maken dit voor u mogelijk. De kracht van Engels raaigras en veldbeemdgras wordt gebundeld door gebruikmaking van de laatste zaadtechnologieën en hierdoor wordt de bespelingsgraad verhoogd en wordt er efficiënter gebruik gemaakt van water en voedingsstoffen. Ook kunt u rekenen op kostenreductie en anticipeert u op het veranderende klimaat. De technologie maakt het speelveld van natuurgras vitaler, sterker en stabieler. De sporters zijn u dankbaar en de club is helemaal klaar voor de toekomst.

Leave a Response