Automotive

Zo houd je je auto mooi schoon

Redactie MannenNieuws1335 views
Auto wassen

Het schoonmaken van je auto kun je op verschillende manieren doen. Je kunt kiezen voor het gemak van de geautomatiseerde wasstraat, maar je kunt ook zelf aan de slag met een spons en een emmer water. Eigenlijk is iedere manier van schoonmaken een goede keuze. Maar hoe houd je nu je auto mooi schoon? Dat lees je in dit artikel.

Wasstraat

Dit is toch wel de meest ontspannen optie bij het schoonmaken van je auto. Je selecteert een programma, betaalt en de machine doet het rest. Een paar minuten geduld en je auto blinkt weer als nooit tevoren. Het gemak en de snelheid zijn grote voordelen van je auto schoonmaken in een wasstraat. Bovendien kun je bij een wasstraat ook vaak kiezen voor een waxbehandeling, wat goed is voor de levensduur van de lak. Door de manier van aanbrengen krijgt de wasstraat het voor elkaar om de wax ook op plekken te krijgen waar je met de hand niet bijkomt. Zoek de wasstraat bij jou in de buurt.

Met de hand schoonmaken

Wanneer je geen hekel hebt aan schoonmaken is het een goede optie om de auto met de hand schoon te maken. Emmers, autoshampoo en sponzen bij de hand en gaan. Je bespaart flink wat geld en je bent ook vrij snel klaar. Denk er wel aan dat je twee emmers wat gebruikt. Eentje met het schoonmaakmiddel en eentje met enkel water. Hierin spoel je steeds de spons uit, zodat het zeepsop ook daadwerkelijk mooi schoon blijft. Voor de velgen kun je het beste gebruik maken van velgenreiniger. Om het schoonmaakmiddel zo goed mogelijk te verdelen maak je hier gebruik van een kwastje. Denk er ook aan dat je de achterzijde van de velgen goed meeneemt. Als je de auto mooi schoon hebt gemaakt droog je de auto met een zogenaamde droogdoek of watermagneet. Dit is een heel zachte doek, die geen krassen op de lak achterlaat.

Binnenkant van de auto

Binnenkant auto wassen

Naast de buitenkant van de auto moet je natuurlijk ook de binnenkant mooi schoonhouden. Vooral op de bodem vind je het nodige vuil. Denk alleen al aan het zand en modder die via je schoenen in de auto terecht komt. Zuig daarom regelmatig je auto uit. Nog beter is het om gebruik te maken van rubberen automatten. Hierdoor komt het vuil niet terecht in de bekleding van je auto. Je kunt de automatten gemakkelijk uit de auto halen, waardoor de schoonmaak eenvoudig is. Om ook je kofferbak schoon te houden kun je kiezen voor een speciale kofferbakmat. Zo kun je onbezorgd alles vervoeren in je auto!

Leave a Response