SportLifestyle

Bootje huren in Nederland: dit zijn de mooiste plekjes!

Jaro2363 views
bootje-huren-nederland

Wat zijn nu leuke dingen om met je vrienden te doen op een zomerse dag? Wanneer het lekker weer is wil je natuurlijk het liefst aan het water zitten. Zo is verkoeling niet ver en kun je een frisse duik nemen wanneer je het warm hebt. Nog leuker is het om OP het water te zijn. Een bootje huren in Nederland kan op verschillende plekken. Je kunt je eigen drankjes meenemen, je eigen eten en je zult een onvergetelijke dag hebben met je vrienden. Maar waar kun je nu het beste een bootje huren? Wij hebben 5 mooie plekjes op een rijtje gezet!

Bootje huren in Nederland

Nederland staat bekend om de indrukwekkende kustlijn, maar ook in het binnenland vind je genoeg water. Denk aan de grachten, maar ook rivieren en meren vind je veel in Nederland. Er zijn mensen die gezegend zijn met een eigen boot, maar de meeste mensen hebben geen boot in bezit. Gelukkig kun je ook een bootje huren. Denk bijvoorbeeld aan een zeilboot huren, een motorboot huren, of bijvoorbeeld een elektrische sloep waar je heerlijk op kunt chillen. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Door het hele land vind je bedrijven en particulieren waar je een boot kunt huren. Boten die te huur zijn bij een particulier zijn vaak goedkoper. Sommige boten vereisen een vaarbewijs, maar er zijn ook zat boten waar je zonder vaarbewijs op kunt varen. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische sloep of een simpel motorbootje. Per plek verschillen de regels, dus lees je van tevoren wel goed in. Wat zijn de mooiste plekken om een bootje te huren? 

boot-huren-nederland

Lees ook: 8 zomerse activiteiten om met je vrienden te doen!

1 Biesbosch

Nederland kent verschillende Nationale Parken, de Biesbosch is er één van. Dit is tevens een ideale plek om een boot te huren. Hier zal het lekker rustig zijn en kun je heerlijk genieten van de natuur. Dit is niet de plek om harde muziek te draaien en (veel) biertjes te drinken, maar meer een plek om lekker te ontspannen met je maten. Je kunt kiezen voor een rondleiding met een gids, maar je kunt er ook zelf op uit gaan!

2 De Loosdrechtse Plassen

In en nabij Loosdrecht vind je vele verschillende plassen, deze worden samen de ‘Loosdrechtse Plassen’ genoemd. Op deze plassen kun je heerlijk varen. Zowel ontspannen in de natuur, als op sportieve wijze. In de zomer kan het hier behoorlijk druk worden, maar dat komt de gezelligheid ook weer ten goede. Je kunt hier prima een dag doorbrengen op de boot zonder dat je je verveelt. Zorg wel voor genoeg zonnebrand en drinkwater, want als het warm is heb je hier weinig beschutting.

3 Amsterdam

‘Wat doet onze hoofdstad in dit lijstje?’, vraag je jezelf misschien af… Nou, dat is helemaal niet zo raar. De Amsterdamse grachten behoren ook tot de mooiste plekjes om met een bootje rond te varen. Je kunt kiezen voor een rondvaart, de grachten verkennen met de waterfiets of een bootje met elektromotor huren. De laatste optie is waarschijnlijk het leukste. Zo kunnen jij en je vrienden precies doen en laten wat jullie zelf willen. Heerlijk in het zonnetje genieten van de gezellig binnenstad van Amsterdam!

4. Tjeukemeer 

De waarschijnlijk meest geschikt provincie voor het huren van een bootje: Friesland! Hier vindt je verschillende meren, kanalen en een gigantisch wad. Er is hier letterlijk voor iedereen wat wils. Sportievelingen kunnen kiezen voor een zeilboot of snelle motorboot, maar je kunt er ook kano’s huren of elektrische sloepen. Er zijn tientallen bedrijven waar je boten kunt huren in Friesland. Het is voor de meesten een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. Ook leuk: sneekweek! Een week lang feesten en bootje varen in Sneek. Wat betreft plekken in Friesland is het Tjeukemeer een echte aanrader. Dit is het grootste binnenmeer van de provincie en hier is het de hele zomer supergezellig!

5. Lisse

Een andere plek waar je een bootje kunt huren is Lisse. In het westen van het land vind je de Kagerplassen. Hier kun je verschillende boten huren, zowel met vaarbewijs als boten waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Je kunt varen op de meren en door de rivieren en binnen een half uurtje ben je met de boot in Leiden. De Leidse grachten behoren tot de mooiste grachten van Nederland, dit is dus een echte aanrader!

Heb jij weleens een bootje gehuurd in Nederland? Zo ja, waar was dat? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response