LifestyleWonen

Zo houd je je woning het gemakkelijkst schoon

Redactie MannenNieuws666 views
Zo houd je je woning het gemakkelijkst schoon

Elke man wil een schoon huis, maar de gemiddelde man heeft weinig zin om schoon te maken. Wanneer je het maar niet gedaan krijgt en een schoonmaker geen optie is, kun je vast vooruit met de volgende tips. Het belangrijkste is dat je het simpel houdt, slim schoonmaakt in plaats van veel schoonmaakt en dat je de juiste mindset hebt.

Houd het simpel

Het belangrijkste is om het vooral heel simpel te houden. Je hoeft geen poetskoning te zijn voor een schoon huis, maar je moet het gewoon slim aanpakken. Je kunt ervoor kiezen om een ochtend in de week te besteden aan schoonmaken, zoals zaterdagochtend, waarbij je als een wiedeweerga alle ruimtes langsloopt. Een robotstofzuiger is je beste vriend, net als de allesreiniger. Een handdoekdispenser kopen is een goed idee, want met de papieren handdoekjes en allesreiniger in de aanslag maak jij alles vliegensvlug schoon.

Start bij de entree

Hoewel het voor de coronatijd misschien een gek idee was om mensen hun handen te laten wassen of reinigen bij binnenkomst, is het nu bijna niet meer weg te denken. En hoe simpel kun je het maken? Koop wat desinfecterende handgel en laat je gasten bij binnenkomst hun handen reinigen. Zo weet je zeker dat een hoop van de ongemerkte virussen die blijven plakken aan de handen bij jou in huis terecht komen. Scheelt niet alleen extra schoonmaken, maar is ook beter voor ieders gezondheid.

Ruim elke dag wat op

Ruim elke dag wat op

Wanneer je huis een rotzooi is en je overal van alles laat slingeren, is de kans aanzienlijk groter datje huis ook viezer wordt. Je hoeft echt niet elke dag je huis tiptop in orde te hebben en op te ruimen, als je maar steeds een klein gedeelte doet. Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om voor het slapengaan al je vaat in de vaatwasser te zetten of de keukentafel leeg te ruimen. Dit is een kleine moeite van misschien maar een paar minuten, maar dit scheelt je aan het einde van de week – op je schoonmaakdag – een hoop tijd! Je kunt dit natuurlijk ook inzetten tijdens je lunchpauze wanneer je thuiswerkt of direct wanneer je thuiskomt. Zo wordt het opruimen en schoonmaak geen big issue maar onderdeel van je dagelijkse routine, waardoor je er niet eens heel bewust mee bezig bent.

Leave a Response