Lifestyle

10 manieren om je bedrijf ook aan de buitenkant herkenbaar te laten zijn

Redactie MannenNieuws901 views
Bedrijf herkenbaar maken

Denk jij erover om een bedrijfje te beginnen, of heb je een bedrijf en wil je graag dat men aan de buitenkant ook kan zien dat jouw bedrijf hier gevestigd is? Dan heb je iets nodig om dit te markeren. De mogelijkheden daarvoor zijn legio. We zetten een aantal gangbare opties voor je op een rijtje.

Reclamebord

De meest weersbestendige optie is een stevig reclamebord. Dit kan in verschillende vormen. Je kunt een Forex reclame bord op houten poten op een wat grotere hoogte plaatsen. Een dibond bord tegen je gevel is ook een optie. Maar als je het subtieler wilt houden, denk dan eens aan de type borden die makelaars gebruiken: een klein bord op een paal in de voortuin of een driedimensionaal driehoekig bord tegen je ruit.

Reclamezuil

Een stevig alternatief voor een reclamebord in de tuin is een reclamezuil. Deze zijn in verschillende formaten en uitvoeringen te krijgen, en kunnen verlicht of onverlicht zijn. Het nadeel is wel dat ze laag staan en vaak redelijk fors zijn. Overweeg dus goed waar je jouw reclamezuil het beste kunt plaatsen zonder dat je al te veel daglicht ontneemt aan het gebouw.

Mastvlag

Bedrijf buitenkant herkenbaar maken

Een mastvlag is een smalle, lange vlag verticaal al een lange, rechtopstaande mast hangt. Deze vind je vaak in plukjes voor bedrijfspanden. Ze geven dan ook een professionele, zakelijke uitstraling en hebben tevens als voordeel dat ze hoog hangen en smal zijn, en dus weinig zicht ontnemen.

Beachvlag

Nee, een beachvlag kan niet enkel op het strand staan. Een beachvlag heeft wel wat weg van een mastvlag, alleen staat hij op voet op de grond. Er zit geen lange mast aan; het is een standaard die bovenaan een bocht naar binnen maakt. De vlag zit hieraan bevestigd en gaat qua vorm mee met de bocht van de standaard. Het is een goede blikvanger op ooghoogte die je het beste naast de ingang plaatst.

Gevelvlag

De gevelvlag is van hetzelfde type als wanneer je de Nederlandse vlag uithangt: gewoon een vlag op een steel aan de gevel, maar dan met reclame voor jouw bedrijf erop. Het is wellicht niet het meest in het oog springende type vlag dat je kunt gebruiken om je bedrijf te promoten, omdat hij niet enorm van formaat kan worden en dichtbij de gevel hangt.

Wimpel met eigen ontwerp

Een wimpel gebruik je natuurlijk niet zonder een vlag. Wanneer je kiest voor een gevelvlag, kun je hier een wimpel met eigen ontwerp aan toevoegen. Hier kun je de slogan van jouw bedrijf op laten drukken. Dit is natuurlijk niet van veraf goed leesbaar, maar het maakt je gevelreclame wel ‘af’.

Steigerbuis banner

Een steigerbuis banner klinkt wellicht onbekend, maar het is een rechthoekig lopende buis met daartussen een banier gespannen. Deze zie je regelmatig in de openbare ruimte. Deze kun je ophangen aan je gevel, of in je voortuin neerzetten. In beide gevallen beperkt het uitzicht vanuit je woning wel het formaat dat de banner kan hebben. Je wilt immers niet tegen de achterkant van een doek aankijken en geen daglicht meer naar binnen krijgen.

Spandoek

Een spandoek is bijvoorbeeld handig wanneer je twee bomen in je tuin hebt staan waartussen je een smal, lang doek kunt spannen. Uiteraard kun je hier ook palen voor plaatsen, als je dat geen bezwaar vindt. Een spandoek kan natuurlijk ook de gevel aan gespannen worden.

Lichtreclame

Lichtreclame is ideaal als je wilt dat men ook in het donker weet dat jij je bedrijf hier gevestigd hebt, je buren incluis. Dit kan een lichtbak met opdruk zijn, maar afzonderlijke doosletters zijn wellicht chiquer. Freesletters zijn ook nog een optie, deze zijn vlakker en kunnen met of zonder verlichting zijn. Zowel bij doosletters als bij freesletters moet je wel waken voor falende verlichting bij één of meerdere letters, zeker als de overgebleven letters dan iets grappigs spellen.

Banana windscherm

Een banana windscherm is eigenlijk bedoeld voor op het strand om aan de kop van de strandbed te zetten, zodat je uit de wind ligt zonder iedereen het zicht volledig te benemen. Het doek dat hierbij gebruikt wordt, kan bedrukt worden met reclame. Als dit op het strand kan staan, kan dat natuurlijk ook in je voortuin. Het is een bescheiden markering die desalniettemin door zijn vorm en speelsheid opvalt.

Leave a Response