Vrouwen

10 Valentijntips voor een succesvolle date

David1088 views

Valentijn staat voor de deur, dus het is tijd om een prachtige date te organiseren voor de Dag van de Liefde. Makkelijker gezegd dan gedaan, want niet zelden is het aan de man om met iets bijzonders aan te komen.

Zit je zonder inspiratie, maar wil je je date wel verrassen met een mooie dag, wees dan niet bang. Mannennieuws heeft een lijst van tien top activiteiten opgesteld die je kunt inplannen op Valentijnsdag.

1. HotTug

Ronddobberen in een jacuzzi. Nee, dat lees je niet verkeerd. Met HotTug kun je zelfs midden in de winter in een varende jacuzzi plaatsnemen. De drijvende jacuzzi zit vast achter een sleepboot, waarna je samen met je date romantisch kan ronddobberen door Rotterdam. Het water wordt opgewarmd met een kleine stookoven, waardoor je het nooit koud hebt. Ga voor een mooie zonsondergang met bubbles, wat is er nou mooier?

2. Escape rooms

Escape rooms zijn de laatste jaren fors in opkomst, met een goede reden. In een escape room word je samen met je partner opgesloten, waarna je door middel van een aantal puzzels moet zien te ontsnappen. Spannend, actief en vernieuwend: een escape room is een topdate.

Je vindt escape rooms tegenwoordig in vrijwel iedere grote stad. De meeste escape rooms hebben een specifiek thema. Let hierop bij het boeken.

3. Indoor skydiven

Wil je een echte actieve, maar memorabele dag, dan is indoor skydiven een goede optie. In Roosendaal kun je vliegen boven een windmachine alsof je net uit het vliegtuig bent gesprongen. Misschien iets minder romantisch, maar wel iets dat je beiden niet snel vergeet.

Na het skydiven kun je in het restaurant alsnog de romantiek inhalen.

4. Dinner in the dark

Een romantisch diner is leuk, maar misschien wel een beetje afgezaagd. Om het wat op te leuken is een dinner in the dark een goede optie. Je bent puur aangewezen op je gehoor en tast, want het is écht pikdonker in de restaurantkamer.

In veel gevallen bestaat de bediening uit blinde mensen, die feilloos je tafeltje weten te vinden.

Pas wel op, want beveiliging kan met infrarood meekijken. Je komt dan ook niet weg met iets té veel romantiek.

5. Schaatsen

Nederland is een schaatsland, zeker nu de Olympische Winterspelen bezig zijn. Schaatsen is een veilige, maar erg leuke optie voor Valentijnsdag. Of je nu een beginner bent of de nieuwe Sven Kramer, schaatsen met je date is gezellig en romantisch.

Kies het liefst voor een kleine lokale schaatsbaan, waar de sporters je niet om de oren vliegen tijdens hun training.

6. Nachtje naar het strand

Wil je even helemaal weg en kan je twee dagen vrij nemen, boek dan een huisje aan het strand. Zelfs met de huidige kou kan het heerlijk zijn om even uit te waaien op het strand en daarna gezellig binnen onder een dekentje warme chocolade te drinken. Ook al ben je misschien zelf niet romantisch, je hoeft er hier weinig aan te doen om een romantische sfeer te creëren.

7. Nachtelijke wandeling

Een nachtelijke wandeling in het bos of het strand kan bijzonder gezellig zijn samen met je date. Spannend is het wel, maar dat maakt het ook romantischer. Kies natuurlijk wel voor een gebied dat je zelf goed kent of waar je niet zo maar verdwaald kan raken, veiligheid staat immers voorop.

8. Zoek de zonsondergang op

Op vakantie is het vaak net wat gebruikelijker, maar hoe vaak heb je eigenlijk een mooie zonsondergang gezien in Nederland? Het is niet dat het onmogelijk is, want Nederland heeft ontelbare plekken voor een mooie zonsondergang. Zoek een plekje in de natuur op, neem wat drinken en snacks mee en geniet samen romantisch van de zonsondergang.

9. Vrije dag thuis

Ben je in staat een vrije dag op te nemen, dan kan het ook lekker zijn om beide gewoon thuis te blijven. Maak ontbijt op bet, kijk een leuke film of serie en speel een spelletje. Zorg dat je voldoende eten in huis hebt, zodat je niet naar buiten hoeft.

Voor de gemiddelde man misschien niet interessant, maar voor de gemiddelde vrouw vaak wel: bak samen een taart gedurende de dag.

10. Bezoek een voorstelling

Plan een leuke voorstelling voor de avond waarvan je weet dat jullie het beide leuk vinden. Denk hierbij aan cabaret, muziek of misschien een musical. Je kunt vooraf samen uit eten gaan en nadien nog een drankje doen: succes gegarandeerd.

Leave a Response