Lifestyle

In 3 stappen zelf een horlogebatterij vervangen

Redactie MannenNieuws9473 views
horloge

Horlogebatterij leeg? Mannen vervangen natuurlijk gewoon zelf het batterijtje, daar hoeft geen specialist aan te pas te komen. Hoe je dat aanpakt? De volgende 3 stappen helpen je zelf een horlogebatterij te vervangen.

Horloge openen

Het is allereerst van belang om het horloge open te maken. Houd er rekening mee dat er in principe drie verschillende soorten horloges bestaan, wanneer het gaat om het openmaken daarvan:

  • Horloges met een apart dekseltje
    Dit zijn bijvoorbeeld de Swatch-horloges. Je kunt een passend muntstuk gebruiken om tegen de klok in te drukken en het dekseltje open te draaien.
  • Horloges met een drukdeksel
    De meeste (goedkopere) horloges hebben een drukdeksel. Je kunt het deksel met een mesje openmaken, door deze in de inkeping van het deksel te steken en ‘open te wippen’. Mocht dat met een beetje wrikken niet lukken? Staak dan de poging, om beschadigingen te voorkomen. Je kunt dan toch beter naar een specialist gaan.
  • Horloges met een schroefdeksel
    De duurdere horloges hebben een schroefdeksel. Zonder speciaal gereedschap krijg je het horloge niet open, al kun je daarvoor zelf heel voordelig een plastic horlogebal bestellen. Het is een ‘horloge schroefdraad openen’, die je uiteraard ook voor vrienden en kennissen kunt gaan gebruiken.

Batterij vervangen en horloge sluiten

De tweede stap bestaat uit het vervangen van de batterij. Het is van belang om goed te kijken hoe de knoopcelbatterij er op dit moment in zit. Maak daar eventueel een foto van, zodat je er straks naar kunt kijken als je de nieuwe batterij plaatst.

Zit de nieuwe batterij in het horloge? Je kunt het horloge weer sluiten door het aparte dekseltje dicht te draaien, het drukdeksel tussen de beide duimen en wijsvingers dicht te drukken of het horloge met een schroefdeksel weer dicht te draaien met de horloge schroefdraad opener.

Leave a Response