LifestyleWonen

4x dit is wanneer je een traplift nodig hebt

Redactie MannenNieuws930 views
Traplift

Een traplift is iets waar je misschien nog niet veel over nadenkt. Je voelt je nog niet oud en een traplift wordt vooral geassocieerd met ‘echt’ oude mensen. Toch komt er een punt dat een traplift voordelen begint te krijgen. Dat kan verschillende redenen hebben. Dit zijn 4 gevallen waarin je een traplift nodig krijgt.

1. Als je ouder wordt

De eerste associatie met een traplift is dat je er oud voor moet zijn. En dat klopt ook, veel ouderen krijgen behoefte aan een traplift. Dat kan nodig zijn na een val, maar het kan ook preventief zijn. Krijg je bijvoorbeeld last van duizelingen, of sta je niet meer zo stevig op je benen? Dan kan een traplift voorkomen dat je valt. Een stuk veiliger en bovendien voorkom je op die manier een hoop ellende en pijn. Trapliften dienen om langer thuis te kunnen wonen, met name voor ouderen. Maar je kunt er ook een nodig hebben als je nog niet zo oud bent.

2. Bij bepaalde ziektes

Een traplift kan ook nodig worden door bepaalde ziektes. Trapliften worden bijvoorbeeld vaak geïnstalleerd bij mensen met een spierziekte of zenuwziekte, waardoor ze niet meer goed de trap op kunnen. Bepaalde vormen van kanker kunnen ook een traplift noodzakelijk maken. Er zijn ook ziektes die je evenwichtsgevoel beïnvloeden, waardoor je alleen nog veilig naar boven kunt met een traplift. Een traplift kan (deels) vergoed worden als je recht hebt op een bijzondere uitkering. Dit is afhankelijk van je gemeente. Het is altijd verstandig om een traplift prijsindicatie te bekijken om uit te zoeken wat de kosten zijn.

Traplift nodig

3. Als je gewond raakt

Een verwonding kan zorgen dat je (tijdelijk) een traplift nodig hebt. Als je bijvoorbeeld je heup hebt gebroken, kun je lange tijd niet traplopen. Dan is een traplift heel fijn. Ben je nog jong, dan kun je als je hersteld bent de traplift vaak weer weg laten halen. Je kunt hem bijvoorbeeld tweedehands verkopen of hem terugverkopen aan de leverancier. Ben je gewond geraakt door de schuld van een ander? Dan kan kan de traplift mogelijk vergoed worden omdat de kosten vallen onder letselschade.

4. Seniorenwoning klaarmaken

Misschien ben je nog niet zo oud, maar denk je al wel na over de toekomst. Veel 50+ers gaan alvast nadenken over wat ze willen als ze ouder worden. Je kunt je huis zelf ombouwen tot seniorenwoning. Een van de items die je dan in huis moet hebben, is een traplift. Veel seniorenwoningen hebben standaard een traplift, maar als je je huis gaat ombouwen moet je er een laten plaatsen. Een seniorenwoning is gelijkvloers of heeft een traplift om te zorgen dat je veilig de verdieping kunt gebruiken.

Een traplift kan heel praktisch zijn, zelfs als je hem nu nog niet direct nodig hebt. Hij wordt bijvoorbeeld geadviseerd aan mensen ouder dan 70 die nog thuis wonen. Ze kunnen dan veilig de trap op en kunnen dus ook langer thuis blijven wonen. Trapliften zijn ook fijn bij ziekte of als je door een verwonding een tijdlang niet naar boven kunt. Denk dus niet te snel dat jij nooit een traplift nodig zult krijgen.

Leave a Response