Sport

5 manieren om de voetbal arme corona-tijd door te komen

Tom van Pinxteren933 views

Door het coronavirus ligt het voetbal in Nederland en nog vele andere landen stil. Een vervelende maar noodzakelijke maatregel. De echte voetballiefhebbers onder ons kunnen niet zonder de nodige dosis voetbal in het weekend. Daarom in dit artikel een top 5 manieren om de corona-tijd met voetbal op te vullen.

1. Voetbal boeken

Dit is het ideale moment voor een goed voetbalboek. Gewoon veilig vanuit huis lezen over de mooiste sport op aarde. Er zijn talloze biografieën, tijdschriften en verhalen geschreven over voetbal. Het aanbod is enorm en voetbalboeken zijn online te bestellen. Zelfs voor het aanschaffen hoef je dus de deur niet uit. Zeker met mooi weer is het heerlijk om in de tuin of op het balkon over voetbal te lezen. Gebruik de periode waarin we strijden tegen corona om meer achtergrondverhalen over het voetbal te leren.

2. Voetbal games

Er is weliswaar geen voetbal op tv, dan maar zelf voetbal spelen op het scherm. Het populaire voetbalspel FIFA is erg bruikbaar om de leegte van een voetballoos weekend op te vullen. Naast FIFA zijn er nog genoeg voetbal games op de markt. Manage je favoriete club in Football Manager of speel de tegenhanger van FIFA: Pro Evolution Soccer. Dankzij de onlinespelmodes speel je op afstand toch met je vrienden. Een leuke voetbal challenge is ook prima toepasbaar op voetbalspelletjes. Neem bijvoorbeeld een team uit de onderste divisie in Engeland en werk jezelf omhoog naar de Premier League. Zo zijn er nog genoeg voetbal challenges te verzinnen om tijdens corona met voetbal bezig te zijn.

3. Voetbal terugkijken 

Geen voetbalwedstrijden op televisie verveelt al snel voor de echte liefhebber. Het terugkijken van voetbal is voor jou dan wellicht een optie. Televisiezenders en online kanalen bieden wedstrijden uit het verleden aan. Elke voetbalfan heeft wel een paar voetbalwedstrijden die hij nog wel eens wil terugkijken. In ‘Een voetbalwedstrijd op ieder continent: de voetalbucketlist’ staan een aantal suggesties die leuk zijn om eens terug te kijken. Is 90 minuten terugkijken te lang? Samenvattingen van wedstrijden zijn ook overal terug te vinden. Wellicht is er een seizoenoverzicht wat je graat terug wil zien. Verder zijn er talloze voetbalprogramma’s die hoogtepunten uit het verleden uitzenden. Voor de echte voetbalfanaat is het eventueel ook interessant om oude afleveringen van Voetbal Inside terug te kijken. Genoeg opties voor voetbal terugkijken dus.

Voetbal terugkijken

4. Voetbalfilms 

Natuurlijk mogen voetbalfilms niet ontbreken in dit lijstje. Zolang corona het voetbal ontregelt, zijn voetbalfilms en series onze redding. Films over voetbalsupporters, bijzondere wedstrijden, toernooien, spelers, noem het maar op en het is gemaakt. The English Game is bijvoorbeeld een mooie serie over de beginperiode van het voetbal in Engeland. Meer geïnteresseerd in supporters dan voetbal als spelletje? Over dit onderwerp zijn ook genoeg films gemaakt.

5. Buiten voetbal spelen

De laatste suggestie uit dit rijtje is alleen mogelijk als je een tuin tot je beschikking hebt. Tijdens corona wil je het balgevoel natuurlijk niet verliezen. Met het mooie weer is het heerlijk om even een balletje hoog te houden in de tuin of tegen een muurtje te schieten. In je appartement zonder tuin is dit waarschijnlijk geen optie. Als je dus de luxe van een tuin hebt, maak er dan ook gebruik van! Werk aan je techniek en balbehandeling of verzin voetbalspelletjes voor jezelf als training. Zo ben je met voetbal bezig en ook nog eens sportief.

Buiten voetbal spelen

Elke voetballiefhebber hoopt dat het balletje snel weer gaat rollen. Hopelijk krijgen we corona snel onder controle en kunnen we ons weer concentreren op het voetbal. Tot die tijd vullen de voetbal spelletjes, boeken, films en andere suggesties de leegte hopelijk een beetje op.

Leave a Response