LifestyleFashionUiterlijk

Maakt werkkleding ook de man?

Redactie MannenNieuws1823 views
Maakt werkkleding ook de man

We zijn allemaal een beetje ijdel. Daarom zien wij mannen er ook graag goed uit. Kleren maken de man, zegt men wel eens, en dat is natuurlijk ook wel een beetje zo. Kleding kan een hoop doen voor onze uitstraling. Zien we er allemaal immers niet in pak nóg beter uit dan in ons alledaagse kloffie? Maar hoe voorzie je in de behoefte om er goed uit te zien wanneer je een fysiek beroep hebt? Maakt werkkleding ook de man? In dat geval hebben we wellicht een probleem, want werkkleding is vaak vooral gemaakt om functioneel te zijn. Vaak, maar niet altijd.

Stevig én mooi

Het eerste waar werkkleding bij fysieke beroepen aan moet voldoen, is duurzaamheid. Werkkleding krijgt nu eenmaal veel te verduren. Denk alleen al aan knieën die over de grond schuren of naden die onder druk staan door het lang aanhouden van een houding die de kleding op spanning zetten. Dit is ook precies de reden waarom alledaagse kleding niet voldoet. Deze is daar simpelweg niet voor gemaakt, en het is zonde om dat soort kleding zo op de proef te stellen. Betekent het dan dat je aangewezen op weinig modieuze werkkleding om je werk te doen? Niet per se. Er wordt ook werkkleding die stevig is en mooi staat gemaakt. Een bedrijf als engelbert strauss maakt werkkleding die stevig en duurzaam is en daarmee geschikt is voor fysiek werk, zonder dat je eruit hoeft te zien als een pummel. Zij maken werkkleding die bedoeld is als een superhelden-uniform, en wij mannen zijn natuurlijk graag een superheld. Dus ja, ook op de werkvloer maken de kleren de man.

Werkkleding voor de man

Ook thuis een superheld

Ook voor klusjes in huis is kleding overigens een punt om te overwegen. We zijn vaak geneigd om een oud kloffie te bewaren om in te kunnen klussen. Een oude spijkerbroek die zo ver versleten is dat je benen er bijna doorheen ziet, een viezig T-shirt vol vlekken en enkele gaten plus een paar oude schoenen waar je geen stap mee buiten de deur moet willen zetten. Dat is kleding die beschadigd mag raken. Maar naast het feit dat we er in het beste gevallen uitzien als Bruce Springsteen in de jaren ’80, biedt zulke kleding natuurlijk maar weinig bescherming. Dit terwijl er tijdens het klussen natuurlijk van alles kan gebeuren. Daarom is het ook voor thuis niet onverstandig om werkkleding te hebben waarin je op een veiligere manier kunt klussen. Plus dat je er dan ook thuis kunt uitzien als een superheld. Je weet nooit wat dat voor een bijkomende voordelen kan hebben; misschien vind je partner dat wel bijzonder aantrekkelijk.

Maatstaf van professionaliteit

Ben je zzp’er met een fysiek beroep, dan is je werkoutfit ook nog een maatstaf waaraan jouw professionaliteit kan worden afgemeten. Je kunt moeilijk in je oude spijkerbroek aankomen bij een klant, want dan zie je eruit als een beunhaas. Dit terwijl je juist wilt uitstralen dat je een professional bent die zijn werk serieus neemt. Daar hoort degelijke werkkleding bij. Dat wil niet zeggen dat je werkoutfit geheel smetteloos hoeft te zijn. Integendeel, het is prima als jouw klanten kunnen zien dat je er werk in gedaan hebt. Belangrijk is vooral dat men kan zien dat jouw werkkleding van goede kwaliteit is. Dat schept vertrouwen in jouw kwaliteiten en mate van professionaliteit. Het is investering in je uitstraling, maar daarnaast ook in jouw persoonlijke veiligheid. Stevige schoenen en kleding kunnen immers letsel voorkomen.

Leave a Response