Sport

5 Types die je nooit meer wilt zien in de sportschool

David1470 views

Het is februari en dat betekent dat een groot deel van de goede-voornemens-sporters weer vertrokken is uit de sportschool. Voor veel ‘hardcore’-sporters een verademing, want er eindelijk weer wat ruimte. Toch zijn er nog altijd bepaalde sportschoolgangers die je liever kwijt dan rijk bent.

Wij hebben een lijstje gemaakt van vijf soorten sporters die je altijd tegenkomt, maar liever ziet vertrekken. Voor de meeste sportschoolbezoekers zal dit herkenbaar zijn. Is het niet herkenbaar, dan hebben we slecht nieuws: je bent waarschijnlijk zelf één van deze types.

1. De overdreven kreuner

Natuurlijk, tijdens het sporten ben je bezig met een zware inspanning. Je hebt geen relaxte ademhaling en er kan wel eens een geluidje ontsnappen wanneer je kracht zet. Dat wil echter niet zeggen dat je de hele sportschool als een baviaan bij elkaar hoeft te schreeuwen.

Helaas zijn er altijd wat mannen die dit wel denken. Hoe harder je schreeuwt, hoe meer kracht je zet. Althans, dat lijken zij te denken. Onnodig, irritant en afleidend. Kappen met die onzin, het maakt je niet stoerder.

Ja, ja. Je bent echt ontzettend sterk enzo. Doe maar rustig.

2. De gewichten-gooier

Vaak ook een overdreven kreuner. Ieder gewicht dat hij gebruikt, gooit hij na zijn laatste rep met veel kabaal op de grond. Zo laat hij zien hoeveel gewicht hij wel niet geheven heeft. Goed man. Maar dat gooien zorgt net als het kreunen voor irritaties en afleiding bij je mede-sporters. Bovendien is het niet echt goed voor de gewichten. Zeker in een enigszins redelijke sportschool zijn de gewichten ook nog eens best prijzig, dus waarom zou je er in godsnaam mee gooien.

Tenslotte werk je ook nog eens een ongeluk in de hand. Vaak boeit het de gewichten-gooier namelijk niet of jij naast hem sit-ups aan het doen bent. Met een beetje ongeluk word je onthoofd als hij weer eens zijn stang neersmijt.

De gewichten-gooier kijkt tijdens de oefening al uit naar het moment dat hij de stang neer kan smijten, al dan niet net naast je hoofd.

3. Het Instagram-ventje

Komt ook vaak in vrouwelijke vorm voor. Gaat naar de sportschool, maar is minimaal 50% van zijn of haar tijd bezig met zijn of haar smartphone. Soms is het relatief onschuldig surfen, maar nog net wat vaker draait het allemaal om Instagram.

Bij ieder bezoek aan de sportschool volgt er een hele fotoshoot om iedereen eens te laten zien hoe fit je wel niet bent. Bekijk je één van de foto’s, dan zie je vaak ook hashtags als #fit #workhard #fitgirl #pushpullgrind en andere misselijkmakende onzin.

Het zijn die mensen die niet naar de sportschool gaan voor zichzelf, maar vooral voor anderen. Ook om deze reden zie je een piek van dit type sporters in januari, wanneer ze iedereen willen vertellen hoe goed ze het jaar begonnen zijn.

Ja, ja. Je bent echt ontzettend #fit en #healthy.

4. De spiegelbeeldgek

Ze doen zes bicepcurls, laten de gewichten vallen en lopen dan richting de spiegel tot ze er met hun neus tegenaan staan. Vervolgens kijken ze zichzelf een minuut aan, terwijl hun ogen zo nu en dan op en neer gaan om de eigen spieren te bewonderen. Vervolgens wordt er weer een setje van nauwelijks zes repetities gedaan. Daarna snel terug naar de spiegel om weer naar jezelf te kijken.

Misschien is het vrij onschuldig, maar ook dit is toch een type dat op je zenuwen begint te werken na een tijdje. Je gaat je toch afvragen hoeveel tijd zij in totaal besteden aan het kijken naar zichzelf.

Als je van praten gespierd zou worden, zou de prater eruit zien als Arnold Schwarzenegger.

5. De prater

Vaak zijn dit echte goedzakken: ze maken met werkelijk iedereen een praatje. Helaas blijft het meestal niet bij een klein praatje, maar bij een ellenlang gesprek. Aan het einde van het gesprek heb je het inmiddels over de neef van het vriendje van zijn zusje. Je spieren zijn inmiddels volledig afgekoeld en je kunt eigenlijk weer opnieuw beginnen.

Praters zijn vaak uren per dag in de sportschool aanwezig, maar besteden minder dan een uur daadwerkelijk aan het sporten. Van de vijf types in deze lijst zijn ze over het algemeen het meest onschuldig, maar nog altijd behoorlijk irritant.

Ken jij mensen die één of misschien zelfs meerdere van deze types zijn? Stuur ze een linkje, misschien begrijpen ze de hint 🙂

 

 

Foto schreeuwende sporter, meisje voor spiegel en pratende sporters afkomstig van Shutterstock.

Leave a Response