Wonen

6 simpele manieren om je tuin op te knappen

Thom1355 views

Ben je je huidige tuin zat? Of ben ben je net verhuist en ben je op zoek naar inspiratie om je nieuwe tuin op te knappen? Hier zijn een aantal hele leuke en simpele manieren voor. Met deze manieren kun je gewoon zelf aan de slag en hoef je helemaal geen groot budget te hebben, ideaal dus.

Benieuwd naar de manieren? Lees snel verder!

Een mooie houten tuinbank

Een leuke tuinbank is simpel en hoeft niet duur te zijn. Wat natuurlijk wel belangrijk is, is dat hij lekker zit. Wil je graag gezellig met je gezin eten in de tuin? Of wil je gewoon lekker in de zomer in je tuintje zitten op een comfortabele bank? Alles is mogelijk.

Een parkbank is een hele goede oplossing voor al deze wensen. Je kunt een parkbank online bestellen en deze wordt vervolgens thuis afgeleverd.

Binnen no-time heb jij een mooie parkbank in je tuin staan.

Terrasoverkapping

Een populaire tuin trend op dit moment is een houten terrasoverkapping. Veel kenners denken dat de populariteit de komende jaren alleen nog maar toe zal nemen. Met een houten terrasoverkapping kun je een plekje in je tuin creëren waar je op zomeravonden lekker kunt relaxen met vrienden of familie.

Ook kun je de overkapping gebruiken om buiten te werken of een leuke speelplaats voor je kinderen in te richten. Zo’n overkapping heeft zo veel mogelijkheden. Eigenlijk mag hij niet ontbreken.

Mooie buitentegels

Voor een onderhoudsarme tuin is het een goede oplossing om buitentegels te leggen. Buitentegels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren.

Zorg er dan wel voor dat de tegels een beetje stroef zijn, zo worden ze niet glad wanneer het heeft geregend.

Stijlvolle plantenbakken

Een tuin is pas echt af wanneer je wat stijlvolle accessoires hebt toegevoegd. Je hebt nu al een leuke parkbank, mooie tegels, een overkapping en een loungehoek. Nu mogen de plantenbakken natuurlijk niet ontbreken. Met plantenbakken kun je je tuin heel bijzonder maken.

Wat ook een leuk idee is, is om plantenbakken op wielen te nemen. Zo kun je ze makkelijk verplaatsen wanneer je ze eens op een andere plek wilt hebben.

Afscheiding van je vuilnisbakken

Heb je eindelijk je droom tuin, staan er een paar van die lelijke vuilnisbakken in. Dit kan echt een doorn in het oog zijn. Nu is het een leuke oplossing om een mooie opbergplek te maken. Zo zie je ze niet, werkt het goed tegen ongedierte en heb je geen last van stank.

Er bestaan zogenoemde ‘tuinkasten’. Dit zijn kasten waar je je vuilnisbakken bijvoorbeeld in kunt zetten. Zet er een paar leuke plantenbakken omheen en je hebt nergens meer last van.

Tuinverlichting

Tuinverlichting geeft altijd sfeer aan een tuin. Maar het is ook een goede manier om ‘s avonds bepaalde plekken in je tuin letterlijk en figuurlijk in de spotlight te zetten. Heb je bijvoorbeeld een mooie boom staan? Dan kun je een spotje onder deze boom plaatsen die op de boom schijnt.

Ook LED’tjes langs het wandelpad is heel sfeervol.

Conclusie

Je kunt dus heel veel kanten op met je nieuwe tuin. Van parkbankjes naar verlichting en van een loungehoek naar mooie tuintegels. Al deze tips al deze tips zijn niet moeilijk toe te passen en ook hoef je er geen weken voor uit te trekken om het voor elkaar te krijgen.

 

Leave a Response