WonenLifestyle

Een badkamer inrichten voor mannen: 5 cruciale tips

David1376 views

Woon je samen met je vriendin of vrouw, dan is de kans zo maar aanwezig dat een aanzienlijk deel van de badkamer geclaimd is door je wederhelft. Met wat ongeluk heb je zelfs weinig inspraak gehad bij de inrichting van de badkamer.

Ga je verbouwen of verhuizen, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Het is namelijk tijd voor een mannenbadkamer. Mannennieuws.nl geeft je tips om je badkamer zo goed mogelijk in te richten.

  1. Denk out of the box bij een nieuwe inrichting

In een gemiddelde woning heb je niet een enorme badkamer tot je beschikking. Dat betekent dat je enigszins creatief moet zijn met de indeling van de ruimte, zodat alles past, terwijl je nog voldoende bewegingsvrijheid hebt.

Soms is het hierbij nodig om even out of the box te denken. Heb je altijd een vaste indeling gehad met kastjes, bad/douche en wc, dan is het goed om eens te kijken of de indeling ook efficiënter kan. Soms kun je wat ruimte creëren door een kastje anders te positioneren dan je tot nu toe hebt gedaan.

Afhankelijk van de manier waarop de leidingen lopen, kun je soms zelfs het toilet en bijvoorbeeld de wastafel verplaatsen, hoewel dit wel meer werk kost. Heb je een bad, bekijk dan kritisch of je het bad daadwerkelijk veel gebruikt. Is dit niet het geval, dan kun je een hoop extra ruimte creëren door te kiezen voor een douchecel.

  1. Strakke lijnen en stijlvol meubilair

Wil je een moderne, mannelijke badkamer, dan is het goed om te kiezen voor veel strakke lijnen en enigszins donkere kleuren. Kies voor grote tegels en plavuizen en meubels die niet afgrond zijn, maar hoekig. Een badkamerwinkel die hier goed op aansluit is Superbath, dat een enorm aanbod heeft voor alle badkamerbenodigdheden.

Bij het uitkiezen van het meubilair zijn er enkele zaken waar je op moet letten en die je op elkaar moet afstemmen:

  • Materiaal (hout/steen/metaal)
  • Kleurtint
  • Glans of niet-glans

Heb je bijvoorbeeld een natuurstenen en niet-glanzend blad uitgekozen, probeer dan passende meubels uit te kiezen die hier op aansluiten.

bij elkaar passend meubilair badkamer
Met bij elkaar passend meubilair vormt de badkamer één geheel.

  1. Verlichting: dimbare spotjes

Dat een badkamer er puur is voor praktische zaken en niet om in te leven, wil natuurlijk niet zeggen dat een badkamer niet gezellig hoeft te zijn. De verlichting speelt hierbij een belangrijke rol. Kies het liefst voor lampen die je kunt dimmen. Heb je veel licht nodig, dan zet je ze fel.

Wil je de ruimte wat gezelliger of romantischer maken, dan dim je de verlichting. Dit is bovendien prettig wanneer je net wakker bent, omdat het minder vervelend is voor je ogen.

  1. Kies voor kwaliteit

Idealiter gaat een badkamer vele jaren mee zonder al te veel problemen. Dicht naden en voorkom het gebruik van materiaal dat schimmelgroei in de hand werkt, zoals ruwe verf die niet speciaal voor de badkamer is gemaakt. Een afzuigsysteem is hierbij belangrijk, zeker wanneer de badkamer geen ramen heeft.

Badkamermeubilair moet stevig en stijlvol zijn, iets wat je bij de betere badkamerwinkel gelukkig in overvloed vindt. Zo zijn met name Villeroy & Boch badkamermeubels op dit moment erg populair. Villeroy & Boch staat bekend om moderne ontwerpen en meubilair dat op positieve wijze afwijkt van traditioneel meubilair. In een mooie badkamer voor mannen misstaat Villeroy & Boch meubilair dan ook geenszins.

  1. Afwerking: praktisch maar geordend

Volgens vrouwen zijn mannen ongeordend en ronduit rommelig en toegegeven, met een hoop mannen in één huis, bijvoorbeeld op een mannenvakantie, zit daar een kern van waarheid in.

Volgens Mannennieuws.nl is het echter wel enigszins overdreven. Houd je badkamer geordend met bakjes en mandjes die je in kasten kunt zetten of op het meubilair. Ook hier geldt dat het belangrijk is om het uiterlijk van deze bakjes en mandjes te laten aansluiten op de rest van het badkamerinterieur. Zwarte bakjes en mandjes zijn hierbij eigenlijk altijd een veilige keuze.

Bekijk tenslotte of je ruimte hebt voor plantjes of zelfs een kleine muziekinstallatie, zodat de badkamer helemaal af is.

Leave a Response