Wonen

De badkamer opknappen: waar kun je allemaal aan denken?

Redactie MannenNieuws609 views
De badkamer opknappen waar kun je allemaal aan denken

Is het hoog tijd om je badkamer eens een upgrade te geven? Wat een mooi vooruitzicht! De badkamer vormt immers een waardig onderdeel van je woning – je kunt er maar beter wat fraais van maken. Er zijn verschillende manieren om de badkamer op te knappen. Of je nu zelf aan de slag gaat of hulp inschakelt: hier kun je allemaal aan denken.

Nieuwe tegels

De tegel vormt de belangrijke basis in de badkamer. Op de vloer en op de muur: plaats mooie tegels in je badkamer, die passen bij je stijl. Het is natuurlijk helemaal aan jou om die stijl te bepalen! Ga je bijvoorbeeld voor kleine of grote tegels? En hoe zit het met de ideale kleur? Van een lichte kleur zoals wit, beige of zand, tot juist een donkere kleur zoals donkergroen, diepblauw of grijs. Juist door de opknapbeurt van je badkamer bij de basis aan te pakken, kun je dit volledig naar smaak inrichten.

Modern sanitair

Modern sanitair

In veel badkamers vinden we relatief ouderwets sanitair. Zeg nu zelf: dat kan beter! Met nieuw sanitair geef je de badkamer echt een moderne upgrade. Denk aan een luxe inloopdouche met een glazen wand. Zeker als je nu nog een douchegordijn in je badkamer hebt hangen, is dat een vooruitgang. Hang er een regendouche in, om voortaan heerlijk te kunnen douchen. Verder zijn zwevende badkamermeubels in trek: van de wastafel tot het toilet. Die minimalistische uitstraling staat hartstikke goed. Voor een sfeervolle look kun je gaan voor houten elementen, bij bijvoorbeeld de wastafel.

Opbergen in de badkamer

Besteed de nodige aandacht aan de opbergruimte in de badkamer. Je wilt er immers al je spulletjes goed kwijt kunnen: of het nu om de handdoeken of de toiletspullen gaat. Je kunt bijvoorbeeld een inbouwkast in de badkamer laten plaatsen, om ‘m helemaal netjes te laten passen. Extra opbergruimte nodig? Denk dan aan een wastafel met daaronder een kast. Ook een spiegelkast aan de wand is een uitkomst. Ga vooraf na hoeveel spullen je precies wilt opbergen in je badkamer, en richt daar de kastruimte op in.

Details bij de opknapbeurt

Sla tot slot de details niet over. Die maken de styling van je badkamer compleet! Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwd rekje in de douchecabine, om je shampoo op neer te kunnen zetten. Een handdoekenrek kun je ook in de wand verwerken. Zorg optioneel voor wat houten plankjes aan de muur om bijvoorbeeld je parfum op uit te stallen. Ook kun je hier een tropisch plantje plaatsen, als finishing touch voor de badkamerinrichting.

Leave a Response